x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Cannelloni med spinat og hellefisk

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 6. august 2018

En dejlig sommerret med fisk, spinat og hvidvinssauce. Retten er let at lave, og fiskesmagen er så mild, at selv ikke-fiskespisere også vil synes om den. 


Cannelloni med spinat og hellefisk

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Fisk, Hellefisk, Italien, Pasta, Torsk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 500 gram Torsk eller anden filet af lys fisk, fx hellefisk, lyssej, havtaske eller kulmule
  • 200 gram friske lasagneplader eller cannellonirør
  • 1 stk. Skalotteløg
  • 1.5 deciliter Hvidvin
  • 2 deciliter Bouillon fiske- eller grøntasagsbouillon
  • 3 deciliter Piskefløde
  • 1 spsk. Rosmarin helst frisk
  • 1 spsk. Timian helst frisk
  • Salt
  • Peber
  • 250 gram Frisk spinat kan evt. erstattes af 150 gr. hel, frossen spinat

Sådan gør du

  • Hvidvinssauce:

    Pil og hak skalotteløget fint.
    Hæld hvidvin i en gryde og damp løget deri, til vinen er kogt ind til den halve mængde.
    Hæld bouillon og fløde i gryden og kog, til saucen er tyknet en smule og er let cremet.
    Hak krydderurterne og smag saucen til med dem samt salt og peber. Sæt til side.
    Cannelloni med spinat og hellefisk
     

    Flødedampet spinat:

    Skyl spinaten og damp den i en gryde med fløden i ca. 5 min. under låg. Smag til med salt og peber. 
     

    Samling:

    Skær lasagnepladerne i 6 lige store stykker.
    Cannelloni med spinat og hellefisk
    Skær fisken i mindre stykker.
    Fordel fisk og flødedampet spinat på pastapladerne.
    Cannelloni med spinat og hellefisk
    Rul dem sammen omkring fyldet. 
    Læg rullerne i et ovnfast fad med sammenføjningerne nedad. 
    Hæld hvidvinssauce over dine cannelloni og bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til overfladen er gylden. Det er vigtigt at øse saucen henover rullerne med en ske et par gange under bagningen, så pastaen bliver mør og rettens overfladen ikke tørrer ud. 
    Cannelloni med spinat og hellefisk
    Cannelloni med spinat og hellefisk
    Server gerne med en grøn salat med olie/eddikedressing som tilbehør til retten.
    Cannelloni med spinat og hellefisk
     

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'my_deregister_scripts' not found or invalid function name in /home/gastrof1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287