Opskrift på cannelloni med spinat og hellefisk
En dejlig sommerret med fisk, spinat og hvidvinssauce. Retten er let at lave, og fiskesmagen er så mild, at selv ikke-fiskespisere også vil synes om den.

Antal: personer
Cannelloni med spinat og hellefisk
Ingredienser
- 500 gram Torsk eller anden filet af lys fisk, fx hellefisk, lyssej, havtaske eller kulmule
- 200 gram friske lasagneplader eller cannellonirør
- 1 stk. Skalotteløg
- 1.5 deciliter Hvidvin
- 2 deciliter Bouillon fiske- eller grøntasagsbouillon
- 3 deciliter Piskefløde
- 1 spsk. Rosmarin helst frisk
- 1 spsk. Timian helst frisk
- Salt
- Peber
- 250 gram Frisk spinat kan evt. erstattes af 150 gr. hel, frossen spinat
Sådan gør du
Hvidvinssauce:
Pil og hak skalotteløget fint. Hæld hvidvin i en gryde og damp løget deri, til vinen er kogt ind til den halve mængde. Hæld bouillon og fløde i gryden og kog, til saucen er tyknet en smule og er let cremet. Hak krydderurterne og smag saucen til med dem samt salt og peber. Sæt til side.Flødedampet spinat:
Skyl spinaten og damp den i en gryde med fløden i ca. 5 min. under låg. Smag til med salt og peber.Samling:
Skær lasagnepladerne i 6 lige store stykker.Skær fisken i mindre stykker. Fordel fisk og flødedampet spinat på pastapladerne.
Rul dem sammen omkring fyldet. Læg rullerne i et ovnfast fad med sammenføjningerne nedad. Hæld hvidvinssauce over dine cannelloni og bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til overfladen er gylden. Det er vigtigt at øse saucen henover rullerne med en ske et par gange under bagningen, så pastaen bliver mør og rettens overfladen ikke tørrer ud.
Server gerne med en grøn salat med olie/eddikedressing som tilbehør til retten.