x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Cacio e pepe (italiensk pastaret)

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 17. juni 2021

Lynhurtig og lækker italiensk ret: Cacio e Pepe.

Denne dejlige ret kan laves på under 15 minutter og består “kun” af spaghetti, parmesan, olivenolie og sorte peberkorn.


Cacio e pepe (italiensk pastaret)

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen

Ingredienser

  • 200 gram Spaghetti
  • 2.5 liter Vand
  • 25 gram Salt
  • 15 stk. Peberkorn
  • 100 gram Parmesan
  • Smør
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Bring vandet med salt i kog. Kom pastaen i og kog i cirka 60 % af pakkens anviste kogetid. Hos os var det 6 ud af 11 minutter.
    Kom smør og peberkorn i en sauterpande.
    Steg det ved middelvarme.
    Riv parmesanen på et rivejern.
    Kom pastaen direkte fra gryden og over i sauterpanden, så der kommer lidt væske med. Væsken er med til at jævne saucen.
    Tilsæt parmesan og kog pastaen færdig mens der røres rundt.
    Anret pastaen og riv lidt mere parmesan henover samt stænk den med en smule olivenolie.
    Krydr evt. med salt og peber og server straks.

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.