
Lækker og enkel opskrift på en butternutsquashsuppe med meget få ingredienser. Den lækre suppe serveres med et sprødt element i form af fritterede salvieblade og ristet brød med en hjemmelavet pesto.
Retten er næsten kødfri og ønsker man den 100 % vegetarisk, skal kyllingebouillonen blot erstattes med grøntsagsbouillon.
Opskriften stammer fra bogen: “Sundt fedt”.

Ingredienser
Butternutsquashsuppe
- 1 stk. Løg F.eks. zittauerløg
- 1 clove Hvidløg
- 1 spsk. Olivenolie Ekstra jomfruolivenolie
- 300 gram Squash Tern af skrællet og afkernet butternutsquash, alternativt hokkaido
- 4 deciliter Bouillon Kyllinge- og grøntsagsbouillon
- 4 deciliter Mælk Lun
- 1 spsk. Rapsolie Koldpresset
- Havsalt
- Peber Friskkværnet
- Frisk ingefær Revet
Fritteret salvie
- 4 stk. Salvieblade
- Olivenolie Ekstra jomfruolivenolie
Brød med pesto
- 6 loaf Brød
- 3 spsk. Pesto
Pesto
- Bredbladet persille 2 håndfulde
- 1 deciliter Olivenolie Ekstra jomfruolivenolie
- 3 spsk. Græskarkerner
- 2 deciliter ost Fintrevet. Vesterhavsost, Ravost eller anden nordisk hård ost.
- Citron
- Havsalt
- Peber Fra kværn
Sådan gør du
Suppe
- Skær de to slags løg i tern og steg disse bløde og blanke i olivenolie. Kom butternutsquash ved og vend godt. Spæd med bouillon og lad det simre i 15 minutter. Spæd med lun mælk og rapsolie og blend suppen. Smag den til med salt, peber og ingefær.
Pesto
- Kør alle ingredienserne i blenderen og smag til med citron, salt og peber.
Brød
- Rist de 6 skiver brød og smør dem hver med en halv spiseskefuld pesto.
Fritteret salvieblade
- Steg salviebladene i olivenolie, læg dem på fedtsugende papir og giv dem et drys salt.
Servering
- Top suppen med salvie ved servering.
Noter
∙ Energi: 477 kcal
∙ Protein: 17,7 g
∙ Fedt: 27,8 g
∙ Kulhydrat: 42,1 g
∙ Kostfibre: 4,8 g
Om forfatteren
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Sundt fedt", hvorfra denne opskrift stammer:
Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link