
Opskrift på butternutsquashsuppe
Lækker og enkel opskrift på en butternutsquashsuppe med meget få ingredienser. Den lækre suppe serveres med et sprødt element i form af fritterede salvieblade og ristet brød med en hjemmelavet pesto.
Retten er næsten kødfri og ønsker man den 100 % vegetarisk, skal kyllingebouillonen blot erstattes med grøntsagsbouillon.
Opskriften stammer fra bogen: “Sundt fedt”.

Butternutsquashsuppe
Ingredienser
Butternutsquashsuppe
- 1 stk. Løg F.eks. zittauerløg
- 1 clove Hvidløg
- 1 spsk. Olivenolie Ekstra jomfruolivenolie
- 300 gram Squash Tern af skrællet og afkernet butternutsquash, alternativt hokkaido
- 4 deciliter Bouillon Kyllinge- og grøntsagsbouillon
- 4 deciliter Mælk Lun
- 1 spsk. Rapsolie Koldpresset
- Havsalt
- Peber Friskkværnet
- Frisk ingefær Revet
Fritteret salvie
- 4 stk. Salvieblade
- Olivenolie Ekstra jomfruolivenolie
Brød med pesto
- 6 skiver Brød
- 3 spsk. Pesto
Pesto
- Bredbladet persille 2 håndfulde
- 1 deciliter Olivenolie Ekstra jomfruolivenolie
- 3 spsk. Græskarkerner
- 2 deciliter ost Fintrevet. Vesterhavsost, Ravost eller anden nordisk hård ost.
- Citron
- Havsalt
- Peber Fra kværn
Sådan gør du
Suppe
- Skær de to slags løg i tern og steg disse bløde og blanke i olivenolie. Kom butternutsquash ved og vend godt. Spæd med bouillon og lad det simre i 15 minutter. Spæd med lun mælk og rapsolie og blend suppen. Smag den til med salt, peber og ingefær.
Pesto
- Kør alle ingredienserne i blenderen og smag til med citron, salt og peber.
Brød
- Rist de 6 skiver brød og smør dem hver med en halv spiseskefuld pesto.
Fritteret salvieblade
- Steg salviebladene i olivenolie, læg dem på fedtsugende papir og giv dem et drys salt.
Servering
- Top suppen med salvie ved servering.
Noter
∙ Energi: 477 kcal
∙ Protein: 17,7 g
∙ Fedt: 27,8 g
∙ Kulhydrat: 42,1 g
∙ Kostfibre: 4,8 g