
Opskrift på bruschetta med svampe, parmesan og hvidløg
Bruschetta med svampe, parmesan og rosmarin, 3 ting der bare går op i en højere enhed, når de sættes sammen. De er gode som appetizers på jule – såvel som nytårsbordet… evt kombineret med andre bruschettaer (fx disse med tomat).
Ville også være gode i en tapas anordning..!
Stegte svampe og parmesan er jo bar en virkelig god kombi og så kombineret medhvidløg og et godt sprødt brød – så blir det bare endnu bedre..
Skal der lidt ekstra luksus på, kan de evt toppes med lidt sprød bacon også…
De er nemme og hurtige at lave og ser nydelige ud på bordet!

Bruschetta med svampe, parmesan og hvidløg
Ingredienser
Brød
- 1 stk. Brød flüte / baguette
- 2 spsk. Olivenolie
Svampe
- 250 gram Champignon el. andre svampe efter ønske
- 2 spsk. Olivenolie
- Salt og Peber
- 2 fed Hvidløg
- 1 håndfuld Frisk rosmarin
- 1 spsk. Balsamico
- 50 gram Parmesan revet
Topping
- Krydderurter lidt frisk, hakket rosmarin el. persille
- Parmsan i flager
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær brødet i skiver og pensl hver skive med lidt olivenolie. Drys med lidt salt og tilbered 3-4 min i ovnen. Alternativt kan brødene ristes.
- Skyl og skær champignoner i skiver og steg dem på en pande i lidt olivenolie. Krydr med salt og peber.
- Pres hvidløgsfed og hak rosmarinen og tilføj til panden. Lad det stege til champignonerne begynder at brune.
- Tilføj nu balsamico og revet parmesan til panden. Vend det hele godt sammen til osten er smeltet.
- Tag panden af varmen og put champignonmixet oven på de ristede brød skiver. Top med rosmarin/persille og lidt parmesanflager – servér.