Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Brunkål med bacon

Vildmedmormormad

Anita er en rigtig mormormad entusiast. Hun brænder for at dele de gode gamle opskrifter og håndværk. Instagram: @vildmedmormormad.

2. maj 2020
Brunkål med bacon er ikke lige en ret jeg har lavet så tit. Så jeg har derfor været i gemmerne, og fundet min oldemors opskrift frem.

Opskrift på brunkål med bacon

Brunkål med bacon er ikke lige en ret jeg har lavet så tit.

Så jeg har derfor været i gemmerne, og fundet min oldemors opskrift frem:


Antal: 4 personer

Brunkål med bacon

Brunkål med bacon er ikke lige en ret jeg har lavet så tit. Så jeg har derfor været i gemmerne, og fundet min oldemors opskrift frem.
Forfatter: Vildmedmormormad
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 40 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Hvidkål
  • 50 gram Sukker
  • 25 gram Smør
  • 1 deciliter Vand
  • Salt og Peber
  • 400 gram Bacon i tern

Sådan gør du

  • Sukkeret brunes til lys karamel i en stor gryde.
  • Tilsæt smørret.
  • Den snittede kål brunes heri.
  • Når kålen er brunet tilsættes vand, salt og peber.
  • Lad kålen simre under låg i ca. 1,5 time.
  • Steg baconen sprød.
  • Server kålen sammen med det sprødstegte bacon.

Noter

Der er også mulighed for at tilberede flæsk direkte i kålen:
Det gør du ved, at lægge flæsken i gryden når kålen er brunet af, der pakkes flæsken ind i kålen og lad flæsken simre med i 1,5 time.
Herefter kan flæsken skæres i skiver, og serveres sammen med kålen.