Brunkål med bacon er ikke lige en ret jeg har lavet så tit. Så jeg har derfor været i gemmerne, og fundet min oldemors opskrift frem.

Opskrift på brunkål med bacon
Brunkål med bacon er ikke lige en ret jeg har lavet så tit.
Så jeg har derfor været i gemmerne, og fundet min oldemors opskrift frem:

Antal: personer
Brunkål med bacon
Brunkål med bacon er ikke lige en ret jeg har lavet så tit. Så jeg har derfor været i gemmerne, og fundet min oldemors opskrift frem.
Ingredienser
- 1 stk. Hvidkål
- 50 gram Sukker
- 25 gram Smør
- 1 deciliter Vand
- Salt og Peber
- 400 gram Bacon i tern
Sådan gør du
- Sukkeret brunes til lys karamel i en stor gryde.
- Tilsæt smørret.
- Den snittede kål brunes heri.
- Når kålen er brunet tilsættes vand, salt og peber.
- Lad kålen simre under låg i ca. 1,5 time.
- Steg baconen sprød.
- Server kålen sammen med det sprødstegte bacon.
Noter
Der er også mulighed for at tilberede flæsk direkte i kålen:
Det gør du ved, at lægge flæsken i gryden når kålen er brunet af, der pakkes flæsken ind i kålen og lad flæsken simre med i 1,5 time.
Herefter kan flæsken skæres i skiver, og serveres sammen med kålen.