Brunkål med bacon er ikke lige en ret jeg har lavet så tit. Så jeg har derfor været i gemmerne, og fundet min oldemors opskrift frem.
Author: Vildmedmormormad
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Aftensmad, bacon, Danmark, Dansk mad, Hvidkål, Kål, Mormormad
Forb. tid: 10 minutterminutter
Tilb. tid: 1 timetime40 minutterminutter
[the_ad id="142757"]
Din skærm forbliver tændt
Ingredienser
1stk.Hvidkål
50gramSukker
25gramSmør
1deciliterVand
Salt og Peber
400gramBaconi tern
[the_ad id="127284"]
Sådan gør du
Sukkeret brunes til lys karamel i en stor gryde.
Tilsæt smørret.
Den snittede kål brunes heri.
Når kålen er brunet tilsættes vand, salt og peber.
Lad kålen simre under låg i ca. 1,5 time.
Steg baconen sprød.
Server kålen sammen med det sprødstegte bacon.
Din skærm forbliver tændt
Noter
Der er også mulighed for at tilberede flæsk direkte i kålen:Det gør du ved, at lægge flæsken i gryden når kålen er brunet af, der pakkes flæsken ind i kålen og lad flæsken simre med i 1,5 time.Herefter kan flæsken skæres i skiver, og serveres sammen med kålen.