Go Back
+ servings
Servings: 4 personer

Brunkål med bacon

Brunkål med bacon er ikke lige en ret jeg har lavet så tit. Så jeg har derfor været i gemmerne, og fundet min oldemors opskrift frem.
Author: Vildmedmormormad
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Aftensmad, bacon, Danmark, Dansk mad, Hvidkål, Kål, Mormormad
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 40 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 1 stk. Hvidkål
  • 50 gram Sukker
  • 25 gram Smør
  • 1 deciliter Vand
  • Salt og Peber
  • 400 gram Bacon i tern
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Sukkeret brunes til lys karamel i en stor gryde.
  • Tilsæt smørret.
  • Den snittede kål brunes heri.
  • Når kålen er brunet tilsættes vand, salt og peber.
  • Lad kålen simre under låg i ca. 1,5 time.
  • Steg baconen sprød.
  • Server kålen sammen med det sprødstegte bacon.

Noter

Der er også mulighed for at tilberede flæsk direkte i kålen:
Det gør du ved, at lægge flæsken i gryden når kålen er brunet af, der pakkes flæsken ind i kålen og lad flæsken simre med i 1,5 time.
Herefter kan flæsken skæres i skiver, og serveres sammen med kålen.