Opskrift på brunede kartofler med fløde
Lækker dejlig opskrift på brunede kartofler, hvor de coates i en lækker salt karamel med fløde i.
De fleste kender til udfordringer med at lave de brunede kartofler, så vi inviterede den tidligere Masterchef Jul vinder Morten Elenhardt Bournonville med i vores TV køkken.
Han har her delt hans opskrift på hvordan man rammer plet med denne svære disciplin enten Juleaften eller Mortens Aften.
Brunede kartofler med fløde
Grej
- Stegepande Med høje kanter eller stegegryde
Ingredienser
- 1 kilogram Kartofler Pillede aspargeskartofler
- 100-125 gram Sukker
- 40-50 gram Smør
- 1/2 deciliter Vand gerne kogevandet fra kartoflerne
- 1 deciliter Fløde
- 1 tsk. Salt
- Peber efter smag
Sådan gør du
- Kog kartoflerne i ca. 10 minutter. De må ikke være kogt helt færdige.
- Pil kartoflerne .
- På en pande med høje kanter, eller i en stegegryde, smelt sukkeret ved medium varme. Hold øje med sukkeret hele tiden. Det må ikke brænde på. Undlad at røre i sukkeret imens det smelter da det så vil krystallisere.
- Når sukkeret er smeltet til en karamel tilsættes smør, vand, fløde og salt. Lad det koge igennem til du har en ensartet relativt tynd masse.
- Tilsæt kartoflerne og lad dem glasere i massen i ca. 10 minutter. Den tyndtflydende sukkermasse vil undervejs tykne og sætte sig på kartoflerne.
- Når de brunede kartofler er ved at være færdige tilsættes lidt friskkværnet sort peber.