Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Brunede kartofler med fløde

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

10. december 2022
Lækker dejlig opskrift på brunede kartofler, hvor de coates i en lækker salt karamel med fløde i. De fleste kender til udfordringer med at lave de brunede kartofler, så vi har fået hjælp af den tidligere Masterchef Jul vinder Morten Elenhardt Bournonville her.
Brunede kartofler med fløde

Opskrift på brunede kartofler med fløde

Lækker dejlig opskrift på brunede kartofler, hvor de coates i en lækker salt karamel med fløde i.

De fleste kender til udfordringer med at lave de brunede kartofler, så vi inviterede den tidligere Masterchef Jul vinder Morten Elenhardt Bournonville med i vores TV køkken.

Han har her delt hans opskrift på hvordan man rammer plet med denne svære disciplin enten Juleaften eller Mortens Aften.


Brunede kartofler med fløde
Antal: 4 personer

Brunede kartofler med fløde

Lækker dejlig opskrift på brunede kartofler, hvor de coates i en lækker salt karamel med fløde i. De fleste kender til udfordringer med at lave de brunede kartofler, så vi har fået hjælp af den tidligere Masterchef Jul vinder Morten Elenhardt Bournonville her.
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Hovedret, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Grej

Ingredienser

  • 1 kilogram Kartofler Pillede aspargeskartofler
  • 100-125 gram Sukker
  • 40-50 gram Smør
  • 1/2 deciliter Vand gerne kogevandet fra kartoflerne
  • 1 deciliter Fløde
  • 1 tsk. Salt
  • Peber efter smag

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne i ca. 10 minutter. De må ikke være kogt helt færdige.
  • Pil kartoflerne .
  • På en pande med høje kanter, eller i en stegegryde, smelt sukkeret ved medium varme. Hold øje med sukkeret hele tiden. Det må ikke brænde på. Undlad at røre i sukkeret imens det smelter da det så vil krystallisere.
  • Når sukkeret er smeltet til en karamel tilsættes smør, vand, fløde og salt. Lad det koge igennem til du har en ensartet relativt tynd masse.
  • Tilsæt kartoflerne og lad dem glasere i massen i ca. 10 minutter. Den tyndtflydende sukkermasse vil undervejs tykne og sætte sig på kartoflerne.
  • Når de brunede kartofler er ved at være færdige tilsættes lidt friskkværnet sort peber.