ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Brunch pizza

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 25. oktober 2018
Lækre, små pizzaer, der kan spises hele døgnet: til brunch, frokost eller aftensmad, de er lige gode til det hele!

Lækre, små pizzaer, der kan spises hele døgnet: til brunch, frokost eller aftensmad, de er lige gode til det hele!

Vi bager altid vores pizzaer på et bagestål. Stålet leder varmen langt bedre end f.eks. en bagesten, så bunden bliver præcis så sprød og lækker, som den skal være!

Server gerne pizzaerne sammen med en grøn salat.


Brunch pizza

Lækre, små pizzaer, der kan spises hele døgnet: til brunch, frokost eller aftensmad, de er lige gode til det hele!
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Brunch, Morgenmad
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 3 minutter
Antal: 4 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 25 gram Gær eller en halv pakke tørgær
  • 2 deciliter Vand lunkent
  • 1 spsk. Groft salt
  • 4 spsk. Olie
  • 600 gram Mel hvedemel eller tipo 00
  • 150 gram Passata eller hakkede tomater fra dåse
  • Krydderier salt, peber, løgpulver
  • 4 stk. Æg
  • 1 pakke Serranoskinke eller parmaskinke

Sådan gør du

Pizzadej:

  • Bland lunkent vand, gær, salt og olie i en skål og rør, til gæren er opløst.
  • Rør melet i lidt ad gangen, til dejen er smidig og lækker.
  • Lad dejen hæve i minimum 2 timer ved stuetemperatur under en badehætte.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 stykker - pas på ikke at slå luften ud af dejen.
  • Rul dejen så tyndt som muligt, tag evt. dejen op i hånden og arbejd med den på håndryggen, så dejen selv strækker sig tynd. 

Tomatsauce:

  • Vi bruger altid passata (purerede modne tomater uden kerner og skind) frem for hakkede tomater.
  • Da saucen bliver varm i ovnen, tilsætter vi kun salt, peber og løgpulver efter smag, og saucen er klar til brug. 

Fyld:

  • Fordel tomatsauce og skinke på hver pizza og slå et æg ud på midten af hver.
  • Bag pizzaerne på et bagestål i 3 minutter ved 275 grader varmluft.

Noter

Du kan komme alt muligt andet lækkert fyld på dine minipizzaer, kød, grønt og forskellige former for ost. Kun fantasien sætter grænser!

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

Bagestålet kan købes her.