Opskrift på brunch pizza
Lækre, små pizzaer, der kan spises hele døgnet: til brunch, frokost eller aftensmad, de er lige gode til det hele!
Vi bager altid vores pizzaer på et bagestål. Stålet leder varmen langt bedre end f.eks. en bagesten, så bunden bliver præcis så sprød og lækker, som den skal være!
Server gerne pizzaerne sammen med en grøn salat.
Brunch pizza
Ingredienser
- 25 gram Gær eller en halv pakke tørgær
- 2 deciliter Vand lunkent
- 1 spsk. Groft salt
- 4 spsk. Olie
- 600 gram Mel hvedemel eller tipo 00
- 150 gram Passata eller hakkede tomater fra dåse
- Krydderier salt, peber, løgpulver
- 4 stk. Æg
- 1 pakke Serranoskinke (reklamelink) eller parmaskinke
Sådan gør du
Pizzadej:
- Bland lunkent vand, gær, salt og olie i en skål og rør, til gæren er opløst.
- Rør melet i lidt ad gangen, til dejen er smidig og lækker.
- Lad dejen hæve i minimum 2 timer ved stuetemperatur under en badehætte.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 stykker - pas på ikke at slå luften ud af dejen.
- Rul dejen så tyndt som muligt, tag evt. dejen op i hånden og arbejd med den på håndryggen, så dejen selv strækker sig tynd.
Tomatsauce:
- Vi bruger altid passata (purerede modne tomater uden kerner og skind) frem for hakkede tomater.
- Da saucen bliver varm i ovnen, tilsætter vi kun salt, peber og løgpulver efter smag, og saucen er klar til brug.
Fyld:
- Fordel tomatsauce og skinke på hver pizza og slå et æg ud på midten af hver.
- Bag pizzaerne på et bagestål i 3 minutter ved 275 grader varmluft.