Opskrift på brownie med flødebolleguf & saltet karamel sauce
Er du Brownie fan – guf fan eller bare små afhængig af saltet karamel:
Så MÅ du prøve denne lækre kage.

Antal: kage
Brownie med flødebolleguf & Saltet Karamel sauce
Ingredienser
Brownie
- 3 stk. Æg
- 2.5 deciliter Sukker
- 2 dl Mel
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 3 spsk. Kakao pulver
- 125 gram Smør
- 100 gram Mørk chokolade
Marengs Guf
- 2 stk. æggehvider
- 2.5 deciliter Sukker
- 1 knivspids Vaniljesukker
Saltet karamelsovs
- 1 deciliter Sukker
- 1 spsk. Smør
- 1.5 deciliter Fløde
- Flagesalt
Sådan gør du
Brownie
- Pisk æg og sukker sammen. Smelt smørret og chokoladen sammen. Bland de tørre dele i æggesnapsen og dernæst smør/choko blandingen. Hældes i en bradepande og bages ved 180° i cirka 15-18 minutter. Lad den køle af.
Marengs Guf
- Pisk hviderne stive og tilføj lidt efter lidt sukkeret. Tilsæt et nip vaniliesukker.
Saltet karamelsovs
- Smelt sukker og tilsæt smør. Kog fløden ind i sukker blandingen til rette konsistens opnås. Tilsæt flagesalt. Lad den køle af. Huskpå at kold karamel er tykkere end varm.
Samling af kagen
- Fordel marengsguffen på den afkølede brownie. Fordels nænsomt karamelsaucen over marengsguffen.