Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Brioche burgerboller med fuldkorn

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

4. juli 2018
Den fantastiske brioche burgerbolle. Jeg har givet den et lille tvist og har fuldkornshvedemel i dejen, så de bliver lidt grovere end normalt. Bollen er sprængfyldt med smør og meget luftig, hvilket gør at bollen passer perfekt til burgere, da den ikke vil smuldre eller bliver for våd at fyldet.

Opskrift på brioche burgerboller med fuldkorn

Den fantastiske brioche burgerbolle. Jeg har givet den et lille tvist og har fuldkornshvedemel i dejen, så de bliver lidt grovere end normalt.

Bollen er sprængfyldt med smør og meget luftig, hvilket gør at bollen passer perfekt til burgere, da den ikke vil smuldre eller bliver for våd at fyldet.


Se en teaser til vores video hvor vi laver burgerbollen her:

I GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.



Antal: 10 stk.

Brioche burgerboller med fuldkorn

Den fantastiske brioche burgerbolle. Jeg har givet den et lille tvist og har fuldkornshvedemel i dejen, så de bliver lidt grovere end normalt. Bollen er sprængfyldt med smør og meget luftig, hvilket gør at bollen passer perfekt til burgere, da den ikke vil smuldre eller bliver for våd at fyldet.
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Bagning
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 3 timer
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 20 gram Gær
  • 8 gram Salt
  • 30 gram Sukker
  • 3.5 deciliter Sødmælk
  • 2 stk. Æg
  • 150 gram Smør Stuetempereret
  • 100 gram Fuldkornshvedemel
  • 600 gram Hvedemel

Pynt

  • 2 stk. Æggeblommer Til penslingen
  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Lun mælken forsigtigt i en tykbundet gryde indtil det er lunkent.
  • Opløs herefter gær, salt og sukker i den lune mælk.
  • Rør 200 gram hvedemel og fuldkornsmelet ud i mælken og rør indtil der ikke er flere klumper (brug gerne en røremaskine).
  • Rør herefter æggene i et ad gangen.
  • Tilsæt yderlige 300 gram mel og rør det godt sammen.
  • Skær den stuetemperarede smør i mindre stykker.
  • Rør smørret i lidt ad gangen. Smøren skal røres helt ud i dejen, så der ikke lægger smørklatter i dejen.
  • Tilsæt det sidste mel (det er ikke sikkert at du skal bruge det hele) imens der æltes indtil dejen lige akkurat slipper siderne af røreskålen.
  • Dejen skal stadig være let klistret. Dejen skal æltes i 8-10 minutter.
  • Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1,5 time - gerne under en badehætte eller viskestykke.
  • Vend dejen ud på en meldrysset bordplade og del den i 10 stykker. Form 10 boller som trykkes let flade og placeres på 2 bageplader.
  • Lad bollerne efterhæve i 1 time.
  • Pensl bollerne med rigeligt sammenpisket æggeblommer og drys med sesamfrø. 
  • Bag dem ved 200 grader almindelig ovn i cirka 15 minutter indtil de er mørke gyldne på toppen.
  • Lad dem køle let inden de serveres.
  • Her blev de serveret med pulled pork.

Noter

Det her var blot mit andet forsøg med brioche burger boller. Jeg fandt en anden opskrift på nettet, hvor dejen mindede om pandekagedej. Den blev kasseret og min opskrift er meget inspireret af Anettes her på siden. Jeg valgte dog at erstatte noget af hvedemelet med fuldkornshvedemel.