Opskrift på blomme crumble
Brug sommerens blommer til en lækker blommecrumble med sprød mørdej. Kagen er hurtig at røre sammen og kan bages, men aftensmaden spises. På denne måde kan man uden de store anstrengelser servere en skøn, hjemmebagt frugtcrumble som dessert.

Antal: personer
Blomme crumble
Ingredienser
- 500 gram Blommer
- 50 gram Rørsukker
- 1 tsk. Kanel stødt
- 0.5 tsk. Stødt ingefær
- 75 gram Havregryn
- 75 gram Hvedemel
- 30 gram Sirup
- 20 gram Honning
- 50 gram Smør blødt
Sådan gør du
- Vask, halver og udsten blommerne. Skær dem i både og læg dem i en tærteform eller et ildfast fad Bland rørsukker med kanel og ingefær og strø det over frugten i fadet. Vend rundt i blommerne, så kryddersukkeret foreles.
Smuldredej (crumble):
Bland havregryn, hvedemel, honning og sirup i en skål. Tilsæt smørret og masser det ind i blandingen med hænderne, til det bliver en smuldret dej. Fordel smuldredejen over blommerne og bag kagen i 20-30 minutter ved 180 grader, til den er sprød og gylden. Server kagen med cremefraiche rørt med vaniljesukker, eller spis den med vaniljeis til.