Opskrift på blomkålssalat
En lækker og mættende salat med blomkål, asparges og røde linser.
Salaten kan serveres, som den er, eller den kan vendes med en dressing, hvis du vil give den ekstra smag.
Salaten egner sig godt som tilbehør til f.eks. fisk eller lyst kød, men pga. det høje proteinindhold i linserne kan den også serveres som en selvstændig grøn ret.
Antal: Personer
Blomkålssalat
Ingredienser
- 0.5 stk. Blomkål
- 0.5 bunch Asparges grønne asparges
- 2 deciliter Linser røde linser
- 1 stk. Skalotteløg
- 3 spsk. Bredbladet persille finthakket
- 3 spsk. Basilikumblade finthakket
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Skyl de røde linser i koldt vand og kog dem i frisk vand i 12 minutter. Lad eventuelt overskydende vand dryppe fra og afkøl linserne. Hak blomkål i små stykker og steg dem på en pande i olie, til de tager let farve. Blomkålen skal stadig være sprød. Knæk enderne af de friske asparges og skær dem i små stykker på cirka 1 centimeter. Hak skalotteløget fint. Bland ristet blomkål, linser, asparges, skalotteløg og de hakkede krydderurter sammen. Server eventuelt salaten vendt med en dressing - se noten længere nede på siden.
Noter
Vend eventuelt salaten med en dressing bestående af olivenolie, æbleeddike og grov sennep. Smag til med sukker, salt og peber. Vend dressingen i salaten lige inden servering.