Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Blomkålssalat med mandler, parmesan og skovsyre

Mette

Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?

3. juli 2019

Opskrift på blomkålssalat med mandler, parmesan og skovsyre

Opskriften på den skønneste og nemmeste blomkålssalat med mandler, parmesan og skovsyre!

Så er der dømt velsmag på lyntid. Denne lækre og milde blomkålssalat kan bruges i et væld af sammenhænge. Prøv den for eksempel til en saftig kylling, din favoritfisk eller andet lyst kød – eller nyd den på helt egen hånd! Det kan den sagtens bære.

Blomkålssalaten er med “blomkålsris”, som jo er blevet superpopulære de seneste år.

Mængderne her er lidt på “slum”, så du kan justere efter dine smagsløg og præferencer. Min blomkålssalat er dog lavet på præmissen “jo mere parmesan, jo bedre” 🙂


Blomkålssalat med mandler, parmesan og skovsyre

Author: Mette

Ingredients

  • 1 Blomkål et helt hoved
  • Mandler 4 håndfulde
  • Parmesan revet, mængde efter smag- jeg brugte en god klump
  • 1 deciliter Olivenolie
  • Sukker til smag
  • Salt til smag
  • Citronsaft til smag
  • Peber fra kværn, til smag
  • Krydderurter mængde efter behov - jeg brugte skovsyre, men alt kan bruges, fx estragon

Instructions

    1. Find en pande.
    2. Kom mandlerne på panden og rist dem.
    3. Tag panden af varmen.
    4. Fjern nu bladene fra dit blomkålshoved.
    5. Skål herefter blomkålen grundigt under vandhanen.
    6. Find et skærebræt.
    7. Skær blomkålen ud i store buketter.
    8. Pluk skovsyrens blade.
    9. Find din blender eller foodprocessor.
    10. Kom blomkålsbuketterne i blenderen.
    11. Blend buketterne til "blomkålsris".
    12. Hæld "risene" over i en skål.
    13. Kom halvdelen af mandlerne i blenderen.
    14. Blend mandlerne til fine stykker.
    15. Hæld de blendede mandler over i skålen med blomkålen.
    16. Tilføj de resterende, hele mandler og den revne parmesan til skålen.
    17. Find en lille skål.
    18. Kom olivenolie, lidt sukker, salt, citronsaft og peber i skålen.
    19. Rør det rundt og smag eventuelt til med mere sukker, salt, citronsaft og peber.
    20. Hæld dressingen over din salat.
    21. Tilføj skovsyre til salaten.
    22. Rør det hele rundt.
    23. Servér