Opskrift på blåbær pandekager
Blåbærpandekager er et sikkert hit blandt både voksne og børn – de smager himmelsk, er lette at tilberede og kræver ikke de store kulinariske evner i køkkenet.
Her får du en opskrift, der er lige til at gå til – og så er den også nem at tilpasse, hvis ikke du ligger inde med alle ingredienserne. Prøv f.eks. med bananer i stedet for blåbær eller børnenes frugtyoghurt i stedet for kærnemælk – hvad end du lige har i køleskabet. Tag børnene med i køkkenet og prøv jer frem, og allervigtigst smag jer frem!
Blåbærpandekager er oplagte til en god brunch eller som en hyggelig dessert i weekenden. God fornøjelse!

Blåbær pandekager
Ingredienser
- 1 stk. Æg
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 deciliter Kærnemælk surmælksprodukt
- 1 stk. Vaniljestang
- 1 spsk. Sukker
- Smør til stegning
- Blåbær en lille bakke
- Ahornsirup til servering
- Græsk Yoghurt til servering
Sådan gør du
- Rør æg, bagepulver, kærnemælk, vaniljestang og sukker sammen i en skål. Dejen skal være jævn og uden klumper. Vend forsigtigt blåbærene i dejen. Varm en stor pande op smelt smør herpå. Læg klatter af dej på panden, og bag dem et par minutter på begge sider. Server blåbærpandekagerne lune og med resten af de friske blåbær, sirup og græsk yoghurt. Du kan servere blåbærpandekagerne med det tilbehør, du har lyst til - prøv eksempelvis med frisk banan, lidt hakket chokolade eller en hjemmelavet marmelade. De egner sig perfekt til brunchbordet søndag morgen, en dessert eller en lækker eftermiddagssnack.