Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bagte rodfrugter

Anne MetteAnne Mette Autzen

Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

8. oktober 2019
Sådan laver du nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden med alle dine favorit rodfrugter. Perfekt til et lækkert stykke kød og på alle tider af året!

Opskrift på bagte rodfrugter

Forskellige bagte rodfrugter er ikke alene et meget smukt tilbehør, det er også enormt lækkert og smagfuldt i virkelig mange retter.

Bagte rodfrugter

Når rodfrugter kommer i ovnen, kommer deres naturlige sødme virkelig til deres ret, hvilket spiller supergodt sammen med eksempelvis et lækkert stykke kød.

Jeg serverede denne omgang rodfrugter til aftenens flankesteak, asparges kartofler og med en skøn rødvinssauce.

Brug de rodfrugter, du selv allerbedst kan lide! Jeg diskriminerer ikke (he he), så jeg brugte alle slags, jeg lige kunne komme i tanker om på stående fod.

 

Bagte rodfrugter opskrift

Bagte rodfrugter

 


Antal: 1 personer

Bagte rodfrugter

Sådan laver du nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden med alle dine favorit rodfrugter. Perfekt til et lækkert stykke kød og på alle tider af året!
Forfatter: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

  • 1 kilogram Rodfrugter jeg brugte gulerødder, pastinak, persillerod og rødbede
  • Olie 1 – 2 spsk. smagsneutral
  • Frisk timian
  • Salt og Peber fra kværn

Sådan gør du

    1. Skræl rodfrugterne og skær dem ud i ønskede størrelser.
    2. Hæld dem i en frysepose og hæld også olie i posen.
    3. Massér posens indhold godt og grundigt, indtil olien er fordelt.
    4. Åbn posen og hæld rodfrugterne over i en bradepande beklædt med bagepapir.
    5. Krydr rodfrugterne med salt, peber og rigeligt med frisk timian.
    6. Bag rodfrugterne midt i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter.
    7. Tag de færdige rodfrugter ud af ovnen og servér.