Opskrift på bagte jordskokker med æble- og hasselnøddedressing
Lækre friturestegte jordskokker med en hjemmelavet æble- og hasselnøddedressing.
De sprøde jordskokker passer godt sammen med den syrlige og runde dressing og er bestemt et bevis på “vegansk luksus”.
Antal: Portioner
Bagte jordskokker med æble- og hasselnøddedressing
Ingredienser
Bagte jordskokker
- 1 kilogram Jordskokker
- 100 gram Smør Plantesmør
- 1 liter Olie Solsikke
- Salt
Æblepuré til dressing
- 500 gram Æbler Madæbler
Hasselnøddeolie
- 150 gram Hasselnødder uden hinde
- 2 deciliter Olie Solsikke
Æble- og hasselnøddedressing
- 300 gram Mayonnaise Vegansk
- 100 gram Æblepure
- 1 deciliter Olie Hasselnøddeolie
- 20 milliliter Æbleeddike
- Salt
- 5 stk. Hasselnødder 5 stk. ristede hasselnodder, som du har gemt
Sådan gør du
Bagte jordskokker
- Vask jordskokker grundigt med en svamp, så alt jord fjernes. Del jordskokkerne i halve eller kvarte afhængig af størrelse. Smelt plantesmør ved lav varme, og vend jordskokker i, så de alle er smurt godt ind. Krydr med lidt groft salt. Bag jordskokkerne i ovnen på en plade med bagepapir ved 175 grader i 40-45 min. Jordskokkerne skal være let gyldne og sunket lidt sammen. Varm solsikkeolie op i en gryde til 175 grader, og friter jordskokkerne, til de er let sprøde. Dryp af for olie, og krydr med lidt salt.
Æblepuré til dressing
- Skær æbler i kvarte, og fjern kernehuset. Bag æblerne ved 175 grader, til de er helt møre, i et ildfast fad med sølvpapir som lag. Det tager ca. 40 min. Blend æblet, imens det er varmt, til du har en glat æblepure. Kom pureen i en bøtte, og sæt i køleskabet, til den er helt kold.
Hasselnøddeolie
- Bag hasselnødder i en ovn ved 150 grader, til de er gyldne, i ca. 15 min. – gem 5 stk. af nødderne til anretning. Varm olie op i en gryde til 50-60 grader. Når hasselnødderne er gyldne, blendes nødder og olie i 3-4 min. pa højeste hastighed. Sæt olien pa køl. Den skal ikke sigtes.
Æble- og hasselnøddedressing
- Rør mayonnaise sammen med æblepure, hasselnøddeolie og æbleeddike. Smag til med salt. Opbevar på køl til servering.
Servering
- Friter jordskokker i solsikkeolie, til de er gyldne. Dryp af på en serviet, og krydr med salt, og server, imens de er varme. Anret i en lille skål. Server æble- og hasselnøddedressingen i en lille skål til, og riv lidt hasselnød ud over.