x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Bagte jordskokker med æble- og hasselnøddedressing

FADLSFORLAG | 14. februar 2019

Lækre friturestegte jordskokker med en hjemmelavet æble- og hasselnøddedressing. 

De sprøde jordskokker passer godt sammen med den syrlige og runde dressing og er bestemt et bevis på “vegansk luksus”.


Bagte jordskokker med æble- og hasselnøddedressing

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

Bagte jordskokker

  • 1 kilogram Jordskokker
  • 100 gram Smør Plantesmør
  • 1 liter Olie Solsikke
  • Salt

Æblepuré til dressing

  • 500 gram Æbler Madæbler

Hasselnøddeolie

  • 150 gram Hasselnødder uden hinde
  • 2 deciliter Olie Solsikke

Æble- og hasselnøddedressing

  • 300 gram Mayonnaise Vegansk
  • 100 gram Æblepure
  • 1 deciliter Olie Hasselnøddeolie
  • 20 milliliter Æbleeddike
  • Salt
  • 5 stk. Hasselnødder 5 stk. ristede hasselnodder, som du har gemt

Sådan gør du

Bagte jordskokker

  • Vask jordskokker grundigt med en svamp, så alt jord fjernes.
    Del jordskokkerne i halve eller kvarte afhængig af størrelse.
    Smelt plantesmør ved lav varme, og vend jordskokker i, så de alle er smurt godt ind.
    Krydr med lidt groft salt.
    Bag jordskokkerne i ovnen på en plade med bagepapir ved 175 grader i 40-45 min.
    Jordskokkerne skal være let gyldne og sunket lidt sammen.
    Varm solsikkeolie op i en gryde til 175 grader, og friter jordskokkerne, til de er let sprøde.
    Dryp af for olie, og krydr med lidt salt.
     

Æblepuré til dressing

  • Skær æbler i kvarte, og fjern kernehuset.
    Bag æblerne ved 175 grader, til de er helt møre, i et ildfast fad med sølvpapir som lag.
    Det tager ca. 40 min.
    Blend æblet, imens det er varmt, til du har en glat æblepure.
    Kom pureen i en bøtte, og sæt i køleskabet, til den er helt kold.
     

Hasselnøddeolie

  • Bag hasselnødder i en ovn ved 150 grader, til de er gyldne, i ca. 15 min. – gem 5 stk. af nødderne til anretning.
    Varm olie op i en gryde til 50-60 grader. Når hasselnødderne er gyldne, blendes nødder og olie i 3-4 min. pa højeste hastighed.
    Sæt olien pa køl.
    Den skal ikke sigtes.
     

Æble- og hasselnøddedressing

  • Rør mayonnaise sammen med æblepure, hasselnøddeolie og æbleeddike.
    Smag til med salt.
    Opbevar på køl til servering.
     

Servering

  • Friter jordskokker i solsikkeolie, til de er gyldne.
    Dryp af på en serviet, og krydr med salt, og server, imens de er varme.
    Anret i en lille skål. Server æble- og hasselnøddedressingen i en lille skål til, og riv lidt hasselnød ud over.

Om forfatteren




Opskriften stammer fra bogen: "Vegansk Luksus", skrevet af Morten Bang Olsen og den er udgivet af FADL's Forlag.