Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bagt torsk med rødbede

Gyldendal

Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

5. september 2019

Opskrift på bagt torsk med rødbede

Nem, simpel og børnevenlig opskrift på et dejligt stykke ovnbagt torsk.

Vi har opskriften fra bogen: “DET KAN JEG IKKE LI’ – ENDNU!“, hvor forfatteren Christian Bitz skriver følgende om den:

“Fisk kan være vanskeligt at få i arvingerne, men bliver fisken forkælet med en masse smag fra bacon og rødbede, glider det meget lettere ned.”


Antal: 4 personer

Bagt torsk med rødbede

Forfatter: Gyldendal
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 600 gram Torsk filet uden skind
  • 1 kilogram Rødbede
  • 10 gram Peberrod kan serveres ved siden af
  • 1 stk. Citron
  • Olivenolie
  • Persille frisk. Lidt
  • Salt og Peber

Sådan gør du

  • Krydr fisken med salt og peber og kom den i et ildfast fad smurt med olie.
    Bag fisken i ovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter.
    Kog rødbederne i 25 minutter, til de stadig har bid.
    Smut skrællen af.
    Skær rødbederne i små tern.
    Kom dem i en skål og bland med revet peberrod, 2 spsk. olie og citronsaft.
    Du kan evt. undlade at blande peberrod i, hvis børnene synes, det er for skarpt i smagen.
    Smag til med salt og peber.
    Alt kan serveres separat, eller du kan lave en flot anretning med rødbedetern og persille oven på fisken.