Opskrift på bagt torsk med rødbede
Nem, simpel og børnevenlig opskrift på et dejligt stykke ovnbagt torsk.
Vi har opskriften fra bogen: “DET KAN JEG IKKE LI’ – ENDNU!“, hvor forfatteren Christian Bitz skriver følgende om den:
“Fisk kan være vanskeligt at få i arvingerne, men bliver fisken forkælet med en masse smag fra bacon og rødbede, glider det meget lettere ned.”

Bagt torsk med rødbede
Ingredienser
- 600 gram Torsk filet uden skind
- 1 kilogram Rødbede
- 10 gram Peberrod kan serveres ved siden af
- 1 stk. Citron
- Olivenolie
- Persille frisk. Lidt
- Salt og Peber
Sådan gør du
- Krydr fisken med salt og peber og kom den i et ildfast fad smurt med olie. Bag fisken i ovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter. Kog rødbederne i 25 minutter, til de stadig har bid. Smut skrællen af. Skær rødbederne i små tern. Kom dem i en skål og bland med revet peberrod, 2 spsk. olie og citronsaft. Du kan evt. undlade at blande peberrod i, hvis børnene synes, det er for skarpt i smagen. Smag til med salt og peber. Alt kan serveres separat, eller du kan lave en flot anretning med rødbedetern og persille oven på fisken.