Opskrift på bagt sødkartoffel
En lækker plantebaseret gourmetret bestående af søde kartofler og hjemmelavet karrysalat og en tahindressing.
Man spiser med øjnene og denne ret er visuel meget smuk, især når man beholder den lettere brændte skal på tallerkenen.
Opskriften kommer fra Neel Engholms bog: “Plantebaseret gourmet”

Bagt sødkartoffel
Ingredienser
Bagt sødkartoffel
- 1 stk. Sødkartoffel Stor
Karrysalat
- 500 gram Kikærter Kogte
- 4 stk. Æbler
- 200 gram Syltede rødløg
Karrydressing
- 250 gram Kikærter
- 1.5 deciliter Vand
- 0.5 deciliter Citronsaft
- 1 tsk. Gurkemeje
- 1 spsk. Karry
- 1 tsk. Salt
- 1 spsk. Sukker
- 50 gram Tahin Eller 1/2 dl
Tahindressing
- 175 gram Tahin
- 2.5 deciliter Vand
- 2 spsk. Citronsaft
- 0.5 tsk. Salt Smag til - det kan være op til 1 tsk.
Sådan gør du
Bagt sødkartoffel
- En hel sødkartoffel lægges i et fad. Bages ved 280-300 °C i ca. 50 minutter – eller til den begynder at karamellisere. Skær den varme kartoffel op og udhul lidt, så der er plads til noget grønt.
Karrysalat
- 500 g kogte kikærter moses groft, evt. med bagsiden af en lille skål. Tilsæt små tern af æble samt finhakket syltet rødløg. Blend ingredienserne til dressingen i en blender og hæld den over de moste kikærter. Bland, smag evt. til med salt og nyd på et stykke rugbrød eller i en sandwich. Er rigtig god som fyld i en bagt sødkartoffel.
Tahindressing
- Kom alle ingredienser i en shaker eller andet med låg og ryst kraftigt, til du har en flot hvid dressing. Start med ½ tsk salt og smag derefter til.
Servering
- Tilføj evt. karrysalat og tahindressing.