Opskrift på bagt feta med tomater og oliven
Bagt feta er en klassisk ret, der serveres i Tyrkiet og Grækenland, både som en ret i sig selv og som en del af et meze-bord.
Der findes en del opskrifter på retten, men som udgangspunkt indeholder den altid feta og honning og oftest også tomater, løg og oliven.
Retten smager fantastisk sammen med foccacia med rosmarin og figner.
Opskriften stammer fra min bog: “Meze – salter, snacks og små retter fra Mellemøsten“.

Bagt feta med tomater og oliven
Ingredienser
Bagt feta med tomater og oliven
- 350 gram Feta i blok
- 250 gram Cherrytomater
- 1 stk. Rødløg
- 2 fed Hvidløg
- 130 gram oliven grønne
- 4 stk. Timiankviste
- 4 stk. Oreganokviste
- Olivenolie
- Salt
- 2 tsk. Honning
- Krydderurter evt. ekstra timian og oregano