
Opskrift på bagt camembert
Bagt camembert med rosmarin, citron og hvidløg,
Vi har opskriften fra bogen: “Citroner – Opskrifter fra køkkenet på Garden of Lemons“, hvor forfatterne Henrik Vilain og Ingo Schauser skriver følgende om opskriften:
“En bagt camembert er en elegant mellemret serveret med en chutney eller årstidens frugt. Eller som en hyggelig lidt fyldigere frokostanretning serveret med salat af fx strimlet rå gulerod, bladselleri og en lille lun fastkogt kartoffel. Vend grøntsagerne med en enkel dressing af olivenolie og citron inden servering.”

Bagt camembert
Ingredienser
- 250 gram Camembert
- 2 stk. Rosmarinkviste stilke à 10 cm, delt i mindre stykker
- 1 stk. Citron skær kun det gule af skallen i brede flager med en tyndskræller
- 1 fed Hvidløg skåret i tynde flager
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Hvidvin eller fino sherry
- Peber friskkværnet
Sådan gør du
- Osten lægges i en lille rund ovnfast skål med lige sider – fx en spansk tapasskål, der kan gå i ovnen, og som passer nøjagtigt til ostens diameter.
- Skålens sider vil holde på formen, når osten sættes i ovnen, så man undgår, at den flyder ud.
- Snit et stjernemønster med en urtekniv 1 cm ned i ostens overflade, og stik rosmarin, citronskal og hvidløg ned i snittene ved hjælp af urtekniven.
- Sørg for at få det hele ned i osten, så smagene fordeles, og urter og citron ikke brænder i ovnen.
- Hæld olivenolie og hvidvin over osten.
- Bag camemberten i 20 minutter ved 200 °C.
- Lad den hvile i 5 minutter.
- Giv et godt drys med peberkværnen inden servering.
- Hvis ikke du har en passende lille form til osten, kan den omvikles med et kraftigt foldet bånd af flere foldede lag folie, som vil holde på osten, når den smelter.
- Eller brug den træform, som osten eventuelt er købt i.