
Opskrift på andelår i ovn
Jul er lig med and, men hvor julen kun “varer lige til Påsken“, så er and heldigvis noget, der dur hele året rundt! Her er det dog sjældent, at det er en hel andesteg, der kommer på menuen – som regel “nøjes” vi med lårene, og andelår kan tilberedes på mange fantastiske måder.
De kan for eksempel komme i ovnen, de kan tilberedes sous vide eller de kan confiteres (en rigtig fransk klassiker).
Her har jeg holdt mig til en ret gængs udgave af andelår, nemlig den ovnstegte.
Men – hvis du skal følge denne opskrift, er det bestemt ikke nu, du skal være fedtforskrækket (selvom flere er det, især her i januar måned). Her bruger jeg nemlig det smeltede andefedt til at overøse lårene med. Det gør skindet ekstralækkert og knasende sprødt.
Det kan KUN anbefales! Og så har jeg hørt, at det først feder i morgen.
Andelår i ovn opskrift

Andelår i ovn
Grej
Ingredienser
- 2 stk. Andelår
- 1 spsk. Rapsolie Eller en anden neutral olie
- Salt
- Peber
- Frisk timian
- 2 fed Hvidløg
Sådan gør du
- Start med at tørre andelårene godt af i et rent viskestykke.
- Krydr lårene med salt, peber og timian.
- Smør et ildfast fad med olie og kom hvidløg (eventuelt også kartofler / rodfrugter) med op i fadet. Lad hvidløgene blive i deres skræl. Det beskytter dem mod varmen og sikre dig lækre, søde og bløde fed af hvidløg.
- Kom fadet i ovnen ved 175 grader almindelig ovn i 75 minutter. Overhæld lårene med deres eget fedt et par gange i løbet af tilberedningstiden. Fedtet er med til at give et sprødt og lækkert stykke kød og skind.