
Jeg elsker simreretter! De kræver som regel et minimum af indsats, men smager helt forrygende. Den her herlige ret er ingen undtagelse. Du får mørt kyllingekød, grøn peberfrugt, oliven og speltkerner – alt sammen kogt ind i en smagfuld sovs med hvidvin, frisk rosmarin og hvidløg. Det smager så godt!
Og så kræver retten kun få minutter i forberedelse, resten af tiden passer den sig selv i gryden alt imens ingredienserne tager smag fra hinanden og en skøn duft spredes i hjemmet. Denne gryderet er faktisk både nem, hurtig, sund og virkelig lækker!

Alt i én kyllingegryde med grønt og speltkerner
Ingredienser
- Smør til stegningen
- 4 fed Hvidløg
- 700 gram Kyllingebrystfilet
- 1 stk. Peberfrugt grøn
- 3 deciliter Hvidvin
- 5 deciliter Vand
- 2 terninger Hønsebouillon
- 4 deciliter Speltkerner
- 2 kviste Frisk rosmarin
- 2 tsk. Timian tørret
- 1 glas oliven grønne
- Salt
- 1 håndfuld Bredbladet persille hakket
Sådan gør du
- Hak løgene og knus eller riv hvidløgsfedene. Svits begge dele i en gryde i lidt smør.
- Når løgene er bløde, tilføjes kyllingestykkerne, som hver brunes på begge sider.
- Skær peberfrugten i strimler og tilføj til gryden, steg med et par minutter.
- Tilføj hvidvin, vand, bouillonterning, speltkerner, rosmarin og timian. Hæld vandet fra de grønne oliven og put også dem i gryden.
- Lad det hele simre ca. 20 min., til speltkernerne har suget det meste af væsken og er gennemkogte. Tilføj evt mere vand undervejs, hvis nødvendigt.
- Smag til med lidt salt og server din ret med et drys hakket persille på toppen.
Noter
Om forfatteren
Instragram madblogger (henriette_ak)