Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Alt i én kyllingegryde med grønt og speltkerner

HENRIETTE KRISTIANSEN | 17. februar 2023
Retten kræver kun få minutter i forberedelse, resten af tiden passer den sig selv i gryden alt imens ingredienserne tager smag fra hinanden og en skøn duft spredes i hjemmet. Denne gryderet er faktisk både nem, hurtig, sund og virkelig lækker!
Alt i én kyllingegryde med grønt og speltkerner

Jeg elsker simreretter! De kræver som regel et minimum af indsats, men smager helt forrygende. Den her herlige ret er ingen undtagelse. Du får mørt kyllingekød, grøn peberfrugt, oliven og speltkerner – alt sammen kogt ind i en smagfuld sovs med hvidvin, frisk rosmarin og hvidløg. Det smager så godt!

Og så kræver retten kun få minutter i forberedelse, resten af tiden passer den sig selv i gryden alt imens ingredienserne tager smag fra hinanden og en skøn duft spredes i hjemmet. Denne gryderet er faktisk både nem, hurtig, sund og virkelig lækker!


Alt i én kyllingegryde med grønt og speltkerner

Alt i én kyllingegryde med grønt og speltkerner

Retten kræver kun få minutter i forberedelse, resten af tiden passer den sig selv i gryden alt imens ingredienserne tager smag fra hinanden og en skøn duft spredes i hjemmet. Denne gryderet er faktisk både nem, hurtig, sund og virkelig lækker!
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

  • Smør til stegningen
  • 4 fed Hvidløg
  • 700 gram Kyllingebrystfilet
  • 1 stk. Peberfrugt grøn
  • 3 deciliter Hvidvin
  • 5 deciliter Vand
  • 2 terninger Hønsebouillon
  • 4 deciliter Speltkerner
  • 2 kviste Frisk rosmarin
  • 2 tsk. Timian tørret
  • 1 glas oliven grønne
  • Salt
  • 1 håndfuld Bredbladet persille hakket

Sådan gør du

  • Hak løgene og knus eller riv hvidløgsfedene. Svits begge dele i en gryde i lidt smør.
  • Når løgene er bløde, tilføjes kyllingestykkerne, som hver brunes på begge sider.
  • Skær peberfrugten i strimler og tilføj til gryden, steg med et par minutter.
  • Tilføj hvidvin, vand, bouillonterning, speltkerner, rosmarin og timian. Hæld vandet fra de grønne oliven og put også dem i gryden.
  • Lad det hele simre ca. 20 min., til speltkernerne har suget det meste af væsken og er gennemkogte. Tilføj evt mere vand undervejs, hvis nødvendigt.
  • Smag til med lidt salt og server din ret med et drys hakket persille på toppen.

Noter

Denne ret fungerer også med ris, couscous, bulgur el lign. som alternativ til speltkernerne, hvis du ønsker det.

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)