Pakistanske krydrede kartoffelbøffer. Perfekte til ramadan eller som en appetizer til middage

Opskrift på aloo ki tikki
ᴀʟᴏᴏ ᴋɪ ᴛɪᴋᴋɪ • ?
⠀
Pakistanske krydrede kartoffelbøffer.
Perfekte til ramadan eller som en appetizer til middage ??♀️

Antal: personer
Aloo ki tikki
Pakistanske krydrede kartoffelbøffer. Perfekte til ramadan eller som en appetizer til middage
Ingredienser
Kogning af kartofler
- 1.5 kilogram Kartofler
- 1 stk. Laurbærblad
- 2 tsk. Salt
- 6 stk. Hele nelliker
- 1 stk. Kanelstang blot et stykke
Krydderier
- 1 stk. Løg mellemstørrelse
- 4 stk. Chili runde
- 1 tsk. Krydderier salt, spidskommenfrø, bukkehornsblade(kasoori methi)
2. krydderi blanding
- Koriander 1 cup frisk og hakket – eller efter smag
- Chili frisk grøn – efter smag (fint hakket)
- 2 spsk. Majsstivelse
- Salt efter smag
- Chilipulver efter smag
- 2 tsk. Spidskommen pulver
- 1.5 tsk. Chaat Masala
- 1 tsk. Amchur powder tør mangopulver
- 1 tsk. Anardana powder granatæble pulver
Tilberedning
- Rasp til paneringen
- Æg til paneringen – pisket
- Olie til stegningen
Sådan gør du
Kogning af kartofler
- Kog kartoflerne med alle ingredienserne. Kanelstangen skal fjernes efter 10 minutter. Når kartoflerne er kogt, skal de køles ned. Husk at fjern laurbærbladet og nellike bagefter.
⠀
Stegning af krydderier
- Skær løget i tern. Lidt olie varmes op på en pande, hvor løgene svitses indtil de skifter farve (en smule farve). Herefter tilføjes ovenstående krydderier og steges sammen med løgene i 1-2 minutter.
⠀
Hvis kartoflerne er afkølet, tilføjes de svitsede løg og krydderierne dertil.
2. krydderi blanding
- Hak korianderen groft og den friske chili fint.
⠀
Tilføj krydderier til kartoflerne og “mash the potatoes”. Det må gerne være små kartoffelstykker/klumper i (det giver en god smag) og form dem herefter til “bøffer”.
⠀
Tilberedning
- 1. Først dyppes det i ægget. Sørg for at hele bøffen er dækket i æg.
⠀
2. Herefter skal bøffen dækkes i rasp.
⠀
3. I en pande med varm olie skal de steges indtil de bliver gylden brune på begge siger
⠀
De kan også med fordel fryses ned efter de er blevet formet. De skal bare optøs inden stegning.