Opskrift på aioli
En enkel opskrift på den klassiske, spanske hvidløgsmayonnaise, Aioli.
Det er ikke svært at lave mayonnaise, men der er nogle regler, man skal overholde for at få et vellykket resultat. Sørg for, at alle ingredienser har stuetemperatur, før du går i gang, og pisk ikke for meget olie i ad gangen – tilsæt det i en tynd stråle.
Aioli egner sig godt som tilbehør til alt, hvad du kan forestille dig at servere en mayonnaise med hvidløgssmag til.

Aioli
Ingredienser
- 2 stk. Pasteuserede æggeblommer
- 1 dash Salt
- 1 tsk. Sennep dijonsennep
- 1.5 deciliter Olie smagsneutral, fx vindruekerneolie
- 1 clove Hvidløg
Sådan gør du
- Pisk æggeblommerne hvide og seje med salt. Tilsæt sennep, og pisk igen. Tilsæt olien lidt ad gangen i en meget tynd stråle, mens du pisker. For meget olie på én gang vil få mayonnaisen til at skille. Bliv ved med at piske, til du har brugt al olien, og det er blevet til mayonnaise. Pres hvidløgsfeddet og pisk det i mayonnaisen.