Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Aioli

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

7. august 2018

Opskrift på aioli

En enkel opskrift på den klassiske, spanske hvidløgsmayonnaise, Aioli.

Det er ikke svært at lave mayonnaise, men der er nogle regler, man skal overholde for at få et vellykket resultat. Sørg for, at alle ingredienser har stuetemperatur, før du går i gang, og pisk ikke for meget olie i ad gangen – tilsæt det i en tynd stråle. 

Aioli egner sig godt som tilbehør til alt, hvad du kan forestille dig at servere en mayonnaise med hvidløgssmag til. 


Antal: 4 personer

Aioli

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 2 stk. Pasteuserede æggeblommer
  • 1 dash Salt
  • 1 tsk. Sennep dijonsennep
  • 1.5 deciliter Olie smagsneutral, fx vindruekerneolie
  • 1 clove Hvidløg

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommerne hvide og seje med salt.
    Tilsæt sennep, og pisk igen.
    Tilsæt olien lidt ad gangen i en meget tynd stråle, mens du pisker. For meget olie på én gang vil få mayonnaisen til at skille. 
    Bliv ved med at piske, til du har brugt al olien, og det er blevet til mayonnaise.
    Pres hvidløgsfeddet og pisk det i mayonnaisen.