x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Æggekage med stegt flæsk

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 18. juni 2018

Vi giver dig en lækker opskrift på klassiske danske ret æggekage. Vores udgave tilberedes i en pande over lang tid ved lav varme og serveres på en skive rugbrød med ovnstegt flæsk og purløg på toppen.


Æggekage med stegt flæsk

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 14 stk. Æg
  • 50 gram Hvedemel
  • 5 deciliter Mælk Kan erstattes af 4 dl fløde
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Peber
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 500 gram Svineflæsk
  • Purløg Til pynt

Sådan gør du

  • Ovnstegt flæsk

    Skær flæsket i skiver og læg det på en bagerist med en bradepande under.
    Stegt Flæsk
    Steg dem gyldne ved 200 grader varmluft i ovnen. Det tager cirka 30-45 minutter.
    Flæsken kan også steges på en pande eller grillen - dette er et spørgsmål om ens "religion" for hvordan man foretrækker sit flæsk.
     

    Pandestegt æggekage

    Pisk æg, mælk, mel, bagepulver, salt og peber godt sammen, så der ikke er klumper i dejen.
    Tag en mellemhøj stegepande og kom lidt olie på panden (med mindre at flæsket er stegt på samme pande).
    Kom æggemassen op i panden og bag æggekagen ved middel varme i 45-60 minutter. Husk at røre lidt i æggekagen en gang i mellem og løfte i dens kant, så det ubagte æg kan løbe ind under den bagte æggekage.
    Når æggekagen er færdig vil den føles fast, men stadig let blød på toppen.
    Pynt æggekagen af med stegt flæsk og purløg og server med lækkert rugbrød og godt smør.

Noter

Vi anbefaler disse to rugbrødsopskrifter: Kernerugbrød & Rugbrød med surdej.
Hvis du vil forkæle dig selv, så kan du selv lave dit smør med den her opskrift.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.