x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Æbleskiver med røget laks og dildsne

REDAKTION | 31. oktober 2018

Overrask dine gæster med denne version af æbleskiver, næste gang, I holder julefrokost. 

Her bruges en sifonflaske til at gøre æbleskiverne ekstra luftige, og de er fyldt med den lækreste creme af røget laks og flødeost.


Redaktion: Se en teaser til vores video hvor vi laver æbleskiver her:

GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.


Æbleskiver med røget laks og dildsne

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 20 stk.
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

  • 150 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Sukker
  • 0.5 tsk. Bagepulver
  • 0.25 tsk. Salt
  • 0.5 tsk. Peber
  • 2 stk. Æg store
  • 2.5 deciliter Mælk
  • 1 tsk. Citronsaft
  • 2 spsk. Smør smeltet og afkølet
  • 150 gram Røget laks hakket
  • 150 gram Flødeost
  • 1 bunch Dild hakket
  • Smør til stegning
  • 2 bunch Dild
  • 2 deciliter Olie smagsneutral
  • Maltodextrin

Sådan gør du

  • Æbleskiver

    Forvarm ovnen til 200 grader.
    Pisk mel og mælk sammen med en elpisker.
    Pisk æg og resten af ingredienserne i.
    Hæld dejen i en sifonflaske, tilsæt en gaspatron og ryst et par gange.

     

    Fyld

    Rør laks, flødeost og  hakket dild sammen i en skål.
    Smør hullerne i æbleskivepanden med lidt af det smeltede smør og varm den.
    Sprøjt cirka 1 spsk. dej i hvert hul, når smørret begynder at boble. Læg derefter hurtigt 1/2 spsk. fyld midt i hver æbleskive og sprøjt med endnu 1 spsk. dej.
    Bag æbleskiverne til bunden er let brunet og sprød, cirka 3 minutter. Brug to træspyd til at vende alle æbleskiverne og bag dem, til den anden side er brun, cirka 3 minutter længere.
    Læg de færdige æbleskiver i et fad og hold dem varme i ovnen, mens du bager de sidste æbleskiver.

     

    Dildolie

    Nip dildtoppene af stilkene og skyl dem.
    Pres alt vand ud og blend toppene med olien ved højeste hastighed i cirka 3-5 minutter.
    Sigt olien gennem et klæde.
     

    Dildsne

    Bland/pisk 1 del dildolie med 3-4 dele maltodextrin, til den bliver til et luftigt lysegrønt pulver.
    Drys dildsneen over æbleskiverne eller hæld den i en skål, som stilles ved siden af, som æbleskiverne kan dyppes i.
    Server straks.

Om forfatteren


Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

Molekymi.dk