Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Æbleskiver med røget laks og dildsne

gastrofunlogoRedaktion
   
31. oktober 2018
Overrask dine gæster med denne version af æbleskiver, næste gang, I holder julefrokost.??  Her bruges en sifonflaske til at gøre æbleskiverne ekstra luftige, og de er fyldt med den lækreste creme af røget laks og flødeost.

Opskrift på Æbleskiver med røget laks og dildsne

Overrask dine gæster med denne version af æbleskiver, næste gang, I holder julefrokost.

Her bruges en sifonflaske til at gøre æbleskiverne ekstra luftige, og de er fyldt med den lækreste creme af røget laks og flødeost.

Hjemmelavet æbleskiver på kærnemælk
Dejlige og nemme æbleskiver, der kræver få ingredienser og en æbleskivepande for at blive et hit.
Læs opskriften her

Antal: 20 stk.

Æbleskiver med røget laks og dildsne

Overrask dine gæster med denne version af æbleskiver, næste gang, I holder julefrokost.??  Her bruges en sifonflaske til at gøre æbleskiverne ekstra luftige, og de er fyldt med den lækreste creme af røget laks og flødeost.
Forfatter: Redaktion
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 150 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Sukker
  • 0.5 tsk. Bagepulver
  • 0.25 tsk. Salt
  • 0.5 tsk. Peber
  • 2 stk. Æg store
  • 2.5 deciliter Mælk
  • 1 tsk. Citronsaft
  • 2 spsk. Smør smeltet og afkølet
  • 150 gram Røget laks hakket
  • 150 gram Flødeost
  • 1 bundt Dild hakket
  • Smør til stegning
  • 2 bundt Dild
  • 2 deciliter Olie smagsneutral
  • Maltodextrin

Sådan gør du

Æbleskiver

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Pisk mel og mælk sammen med en elpisker.
  • Pisk æg og resten af ingredienserne i.
  • Hæld dejen i en sifonflaske, tilsæt en gaspatron og ryst et par gange. Fyld
  • Rør laks, flødeost og  hakket dild sammen i en skål.
  • Smør hullerne i æbleskivepanden med lidt af det smeltede smør og varm den.
  • Sprøjt cirka 1 spsk. dej i hvert hul, når smørret begynder at boble. Læg derefter hurtigt 1/2 spsk. fyld midt i hver æbleskive og sprøjt med endnu 1 spsk. dej.
  • Bag æbleskiverne til bunden er let brunet og sprød, cirka 3 minutter. Brug to træspyd til at vende alle æbleskiverne og bag dem, til den anden side er brun, cirka 3 minutter længere.
  • Læg de færdige æbleskiver i et fad og hold dem varme i ovnen, mens du bager de sidste æbleskiver. 

Dildolie

  • Nip dildtoppene af stilkene og skyl dem.
  • Pres alt vand ud og blend toppene med olien ved højeste hastighed i cirka 3-5 minutter.
  • Sigt olien gennem et klæde. 

Dildsne

  • Bland/pisk 1 del dildolie med 3-4 dele maltodextrin, til den bliver til et luftigt lysegrønt pulver.
  • Drys dildsneen over æbleskiverne eller hæld den i en skål, som stilles ved siden af, som æbleskiverne kan dyppes i.
  • Server straks.