ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Aurose: årets sommerrosé

REDAKTION | 29. maj 2022

Når vejret begynder at blive varmere, og aftnerne bliver lysere, begynder vi alle at længes efter sommer. Og hvad er mere karakteristisk for sommeren end et glas iskold, lyserød rosé? Rosévin er en populær vinsort her i Danmark og den har virkelig vundet indpas i de danske hjerter. Selvom rosé tidligere blev betragtet mere som en dessertvin, er den nu at finde overalt på diverse vinbarer og på vinmenuerne i landets restauranter. En rosévin, som vi er særlig vild med, er Aurose. Aurose producerer nogle helt fantastiske rosévine, der passer til enhver lækker sommerret, du skal til at lave. Så uanset om du griller en let hvid fisk eller laver en frisk salat, skal du sørge for at åbne en flaske Aurose og nyde smagen af sommer. Derfor er Aurose årets sommerrosé, som du ikke vil gå glip af. 

Hvordan fremstilles rosé?

Rosé er typisk fremstillet på røde druer. Mange tror, at rosévin er en blanding af hvid – og rødvin. Det er ikke helt forkert, da nogle (billigere) producenter bruger denne fremgangsmåde. Dog vælger de fleste at producere rosévin fra røde druer (også kaldt blå druer). Drueskindet i rosévinen fjernes fra saften meget tidligt i fremstillingsprocessen, hvilket forhindrer vinen i at blive for rød. Det er herfra rosévinen får sin flotte sarte lyserøde farve. Farven kommer fra skindet og ikke fra nogle tilsatte farvestoffer. Jo længere tid drueskindet ligger i saften, jo mere rød bliver rosévinen. Derfor kan du finde meget røde rosévine. De fleste rosé er lette, forfriskende og frugtige. De mest populære druer, der benyttes til rosé, er Grenache, Pinot Noir, Zinfandel eller Syrah. 

Hvor kommer Aurose fra?

Aurose er et lækkert eksempel på en raffineret og velsmagende fransk rosé. Rosén stammer fra et relativt nyt vinhus, der har eksisteret siden 2019, hvor de lancerede deres allerførste rosévin. Auroses rosévine er lavet med kærlighed til de franske vindistrikter og med den største præcision og fineste vinfremstillingsteknikker. Provence er verdenskendt for sit maleriske og idylliske landskab, hvilket skaber et perfekt fundament til at dyrke lækre druer. Vinene fra Aurose er økologisk dyrket på bæredygtige metoder, og det giver vine i høj kvalitet. 

Druerne høstes alle ved højeste modenhed og presses derefter forsigtigt for at udvinde deres delikate saft. Saften gærer derefter ved kølige temperaturer for at bevare den friske frugtsmag. Efter gæringen får vinen en kort lagringsperiode i rustfri ståltanke, inden den tappes på flaske og sendes til markeder over hele verden. Hver sorts oprindelse og særlige kendetegn er nævnt på de forskellige flasker, hvilket sikrer fuldstændig gennemsigtighed. Takket være den omhyggeligt udformede blanding af druesorter er Aurose blevet en af de mest populære rosévine på markedet i dag. 

Aurose rosevin

Aurose – den komplette rosé til sommer

Vinhuset kan tilbyde to forskellige rosé, der hedder Aurose Bain de midi IGP Méditerranée og Aurose Au bord de l’aube AOP Côtes de Provence. 

Aurose Bain de midi IGP Méditerranée er lavet på druerne Grenache noir, Syrah, Cinsault og Caladoc. Resultatet er en vin, der har en frisk duft af citrus og jordbær. Det er også en ”pleaser” vin, fordi den er dejlig frisk og kan nydes til stort set alt. Vinen stammer fra Lambesc, Saint Cannat og Rognes nordvest for Aix-en-Provence.

Aurose Au bord de l’aube AOP Côtes de Provence er derimod fremstillet på Grenache, Mourvèdre, Cinsault og Syrah. Vinen er en ægte provence-produceret vin, der er født i den unikke Savebonne dal. Smagen er eksplosiv, men dejlig forfriskende og lægger længe på ganen. Vinen har en fin sart lyserød farve og er mere til den tørre side. 

Aurose er den perfekte sommerrosé til de mange sommerdagene på terrassen eller til at skænke op til dine gæster. Det er også et glimrende valg til at fejre særlige lejligheder, såsom bryllupper eller konfirmationer. Uanset om du nyder et glas alene eller deler det med venner, vil Aurose være sikker på at glæde dig.

Prislejet for begge vinene lægger på omtrent 89kr. til 159 kr. pr. flaske. Du får dermed en udsøgt rosévin til en overkommelig pris. Du kan købe vinen her.

Hvordan skal Aurose serveres?

Som enhver rosévin kommer Aurose til sin ret, når den er godt afkølet. Du kan vælge at sætte flasken på køl, inden du nyder den. Hvis du har en vinspand, kan du holde vinen dejligt afkølet på de varmere sommerdage. Rosévin behøver ikke at blive iltet som rødvin. Rosévine har dog godt af at få lov til at “ånde” i kort tid efter åbning. Det gør du ved at hælde vinen op i glasset og lade den stå i 5-10 minutter, inden du drikker den. Det giver vinen en chance for at åbne sig og frigive sin fulde smag og aroma. 

Hvilke retter vil gå til Aurose?

Som enhver vinelsker ved, er rosé den perfekte sommerdrink. Den er let og forfriskende og passer godt sammen med en lang række retter, hvilket gør den ideel til afslappede udendørs middage. Så hvad er nogle af de bedste retter at servere til rosé? Grillede fisk og skaldyr, salater og grønsagsretter er alle gode valg. Det kan være til grillet jomfruhummer, som du skal servere Aurose. Hvis du vil have noget mere solidt, kan du også nyde Aurose til kylling eller svinekød. Så længe kødet er lysere og magret, så vil denne vin være perfekt. 

Og selvfølgelig er intet måltid komplet uden dessert. Rosé er særlig lækker i forbindelse med frugtagtige desserter. Det kan være desserter lavet på jordbær eller andre røde bær, samt til den syrlige rabarber. Så uanset hvad du serverer denne sommer, så vil du sikkert få en god smagsoplevelse med Aurose. 

Jomfruhummer i ovn
Læs opskriften her
Grillet dorade
Saftige fyldte dorader på grill. Mad på kun 20 minutter! Supernem og superlækker aftensmad.
Læs opskriften her
Stegt makrel
Serveret med rødbede og knuste kartofler med kapers
Læs opskriften her
Grillet asparges
med pocheret æg, brøndkarse og parmesan
Læs opskriften her
Danske jordbær med brændt Sauce Sabayonne
Læs opskriften her
Jordbærsorbet med honningmarinerede jordbær
Læs opskriften her
Rabarbersuppe (jordbær, hvid chokolade og vaniljeis)
Læs opskriften her
Sponge cake med rabarberkompot, creme anglaise og koral tuille
Læs opskriften her