Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Grillet asparges

Gyldendal

Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

30. april 2020
med pocheret æg, brøndkarse og parmesan

Opskrift på grillet asparges

Lækre grillede grønne asparges, serveret med pocheret æg, brøndkarse og parmesan.

Vi har opskriften fra bogen: “Grill grønt“, hvor forfatteren Nikolaj Juel skriver følgende om opskriften:

“Fra midt maj til slutningen af juni er aspargessæsonen på sit højeste.

Jeg køber yderst sjældent udenlandske asparges på nær dem, jeg kan få fra Italien, før sæsonen starter herhjemme.

Men når de første danske asparges ankommer, så går jeg altid amok i dem.

Jeg elsker dem, og jeg bruger dem i alt: Risotto, pasta, som tilbehør eller som her på grillen. Det bliver bare ikke bedre.”


Antal: 2 personer

Grillet asparges

med pocheret æg, brøndkarse og parmesan
Forfatter: Gyldendal
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter

Ingredienser

  • Asparges 2 bundter - grønne
  • 1 stk. Æg
  • Brøndkarse 1 bundt
  • Parmesan
  • Olivenolie god kvalitet
  • Salt og Peber

Sådan gør du

Pocheret æg

  • Fyld en kasserolle med vand, og bring den i kog.
    Knæk roden af dine asparges, hvor de naturligt vil knække.
    Vend dem i lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.
    Slå ægget ud i en si, så den vandede del af æggehviden bliver siet fra.
    På den made undgår du, at æggehviden laver ‘slør’.
    Kom ægget op i en kop.
    Nu er du klar til at pochere æg.
    Sørg for, at vandet er lige under kogepunktet.
    Hald ægget i kasserollen, og lad det pochere i 3 minutter.
    Loft ægget op med en hulske, og mærk forsigtigt på blommen.
    Den skal vare blød, men ikke for blød.
    Giv ægget et minut mere, hvis det føles for blødt.
    Læg ægget på et rent viskestykke.
     

Grillet asparges

  • Grill dine asparges i 2 minutter på hver side.
    Arranger dem på et serveringsfad.
    Placer ægget ovenpå, og pynt med brøndkarse.
    Riv parmesan ud over tallerkenen, og færdiggør til sidst med et par dryp olivenolie.