Opskrift på jordbærsorbet med honningmarinerede jordbær
Lækker og velsmagende jordbærsorbet, perfekt til gæster i jordbærsæsonen.
Vi har opskriften fra bogen: “Spiselige blomster“, hvor forfatteren Sylvester Andersen skriver følgende om opskriften:
“De valgte blomster og blade bidrager med sødme og kryddernoter af timian og frisk parfumeret smag fra hybenroserne.”
Jordbærsorbet med honningmarinerede jordbær
Ingredienser
- 2 pakke Jordbær 2 bakker danske jordbær
- 1 stk. Husblasblade udblødt
- 3 deciliter Vand
- 100 gram Sukker
- 50 gram Glukose
- 1 stk. Citron
- 50 gram Honning
- 100 gram Hvid chokolade
Blomster og blade
- 1 potte Timian med blomst
- 1 kop Hybenroseblade 1 kop
Sådan gør du
- Vask den ene bakke jordbær godt og tag de grønne toppe af.
- Kom bærrene i en blender, men vent med at blende.
- Kom vand, sukker og glukose i en gryde og kog det op.
- Kom husblassen i og køl sukkerlagen helt ned.
- Hæld den kolde lage over jordbærrene og blend det til en glat sorbetmasse, smag til med lidt frisk citronsaft og kør så på ismaskine.
- Den anden bakke jordbær vaskes, ordnes og skæres i små både.
- Kom dem i en skål, tilsæt lidt honning og citronsaft og bland godt rundt.
- Til sidst hakkes den hvide chokolade groft og lægges i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir.
- Bag den i ovnen ved 180 °C i ca. 8-10 minutter, eller til den er flot i farven.
Anretning:
- Lav en bunke af jordbær og drys timianblomster og -blade på.
- Læg en quenelle sorbet på lidt chokoladecrumble og dæk den med hybenroseblade.