
Lækker og velsmagende jordbærsorbet, perfekt til gæster i jordbærsæsonen.
Vi har opskriften fra bogen: “Spiselige blomster“, hvor forfatteren Sylvester Andersen skriver følgende om opskriften:
“De valgte blomster og blade bidrager med sødme og kryddernoter af timian og frisk parfumeret smag fra hybenroserne.”

Jordbærsorbet med honningmarinerede jordbær
Ingredienser
- 2 pakke Jordbær 2 bakker danske jordbær
- 1 stk. Husblasblade udblødt
- 3 deciliter Vand
- 100 gram Sukker
- 50 gram Glukose
- 1 stk. Citron
- 50 gram Honning
- 100 gram Hvid chokolade
Blomster og blade
- 1 potte Timian med blomst
- 1 kop Hybenroseblade 1 kop
Sådan gør du
- Vask den ene bakke jordbær godt og tag de grønne toppe af.
- Kom bærrene i en blender, men vent med at blende.
- Kom vand, sukker og glukose i en gryde og kog det op.
- Kom husblassen i og køl sukkerlagen helt ned.
- Hæld den kolde lage over jordbærrene og blend det til en glat sorbetmasse, smag til med lidt frisk citronsaft og kør så på ismaskine.
- Den anden bakke jordbær vaskes, ordnes og skæres i små både.
- Kom dem i en skål, tilsæt lidt honning og citronsaft og bland godt rundt.
- Til sidst hakkes den hvide chokolade groft og lægges i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir.
- Bag den i ovnen ved 180 °C i ca. 8-10 minutter, eller til den er flot i farven.
Anretning:
- Lav en bunke af jordbær og drys timianblomster og -blade på.
- Læg en quenelle sorbet på lidt chokoladecrumble og dæk den med hybenroseblade.
Noter
Om forfatteren
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Vi har opskriften fra bogen: "Spiselige blomster" fra Muusmann Forlag.