Danske jordbær med brændt sauce sabayonne ?
Jeg tænker det er på tide, at få lidt gang i den stærke piskearm igen ?
Denne gang med en lækker dessertsauce, til flotte røde danske jordbær.
Så er du klar på at piske løs og klar på en hurtig dessert i solen, så se med her ?

Ingredienser
- Jordbær
Sauce Sabayonne
- 50 gram Flormelis
- 2 stk. Æggeblommer
- 1 deciliter Hvidvin eller mousserende vin eller dessertvin
Sådan gør du
- Rør flormelis sammen med 2 æggeblommer i en kasserolle. Tilsæt hvidvin. Det hele piskes over middel varme. Pisk, pisk, pisk til saucen begynder at legere. Det tager cirka 5 minutter. Saucen er klar når den har samlet sig, når du ikke længere kan se bunden i kasserollen og når du kan fornemme piskestreger i saucen. Hæld den over dine jordbær eller andre bær eller frugter og brænd saucen med en gasbrænder. God appetit...?
Noter
Tips og ideer:
Saucen kan tilsættes fx vanilie eller hakket mynte.
Du kan servere saucen lun, men også kold. Vil du servere den kold, så er det en god ide at piske den kold. Jeg plejer at sætte gryden i håndvasken i koldt vand og pisker i saucen til den er kold. Så kan den snildt holde sig til dagen efter på køl. ????
Har du ikke en brænder til rådighed, så undlader du bare at brænde saucen. ?
Om forfatteren
Christina er uddannet kok og er 37 år. Hun elsker at nørde i alle retninger, men der er også plads til down to earth kokkerier. Christina er vild med at dele ud af tips, tricks og ideer fra kokkeverdenen.
Følg mig på Instagram her.