ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Cæsarsalat med kylling og parmesancrumble

Madflaben

Madflaben er glad for snaskede og smagfulde opskrifter.

25. september 2020

Opskrift på cæsarsalat med kylling og parmesancrumble

Sommerlig cæsarsalat med parmesancrumble og umamicreme.

Sådan har du ikke set den før, men den har masser af dybde og fylde.


Antal: 2 personer

Cæsarsalat med kylling og parmesancrumble

Forfatter: Madflaben
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter

Ingredienser

Bagte cherry tomater

  • 16 stk. Cherrytomater
  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Honning

Umamicreme

  • 1 stk. Æg lille
  • 1 tsk. Sennep
  • 1 stk. Ansjosfileter vær ikke bange!
  • 1 tsk. Eddike
  • 1 tsk. Honning
  • 0.5 tsk. Cayennepeber
  • 0.5 tsk. Salt
  • Peber
  • 2.5 deciliter Olie smagsneutral
  • 15 gram Parmesan

Parmesancrumble

  • 4 spsk. Panko rasp
  • 4 spsk. Creme ovenstående umamicreme

Pynt

  • Ærteskud

Sådan gør du

  • • Forvarm ovnen på 150 grader (varmluft).
    • Placer cherrytomaterne på en bradepande med bagepapir.
    • Hæld salt, peber, honning og olie henover tomaterne.
    • Lad dem bage i 30 min i ovnen.
    • Steg to stykker kyllingebryst på en pande, ca. 5 min på hver side.
    • Når tomaterne er færdige i ovnen, tages de ud og afkøles.
    • Skru ovnen op på 180 grader (varmluft).
    • Hæld panko rasp ud på en bageplade, drys dernæst parmesan henover.
    • Lad det bage i ca. 5 min.
    • Lav umami cremen: Find et højt glas at blende i. Tilføj, æg, sennep, salt, ansjos, eddike, honning, cayennepeber, peber og olie i glasset. Blend det hele med en stavblender, til en ensartet konsistens. Vend fintrevet parmesan i cremen, med en dejskraber eller en ske. Tip: Blend IKKE parmesanen i cremen da den kan skille. 
    • Anret romaine salaten rustikt i en skål.af.