Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Yoghurt med agurk

Jens Folke KøkkenkemistenKøkkenkemisten
 

Jens Folke, også kendt som Køkkenkemisten har altid brændt for at lave kvalitetsmad af gode råvarer og gerne helt fra grunden. Han er medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi og skriver som forsker om gastronomi på Lex.dk, Danmarks on-line nationalleksikon.

3. september 2024
Nyd denne forfriskende yoghurt med agurk, en perfekt balance til krydrede mezze-retter. Hurtig og let at lave, ideel til 4 personer.

Opskrift på yoghurt med agurk

Yoghurt med agurk er en let og forfriskende ret, der bringer en kølende og balancerende smag til et mezze-måltid. Inspireret af den græske tzatziki, men med en mellemøstlig twist, kombinerer denne opskrift tynde skiver af frisk agurk med cremet græsk yoghurt, knust hvidløg og både tørret og frisk mynte. En smule cayennepeber og citronsaft giver et strejf af varme og syrlighed, der harmonerer smukt med den kølige yoghurt. Denne ret er ikke kun hurtig at forberede, men også en lækker ledsager til mere krydrede retter. Perfekt til 4 personer som en del af et mezze-måltid.


Servings: 4

Yoghurt med agurk

Nyd denne forfriskende yoghurt med agurk, en perfekt balance til krydrede mezze-retter. Hurtig og let at lave, ideel til 4 personer.
Author: Køkkenkemisten
Ret: Forret
Køkken: Middelhavet
Keyword: Forret, yoghurt
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 2 Agurker skoleagurker
  • 500 Gram Græsk Yoghurt
  • 1 Stk. Hvidløg Fed – Knust
  • Cayennepeber Lidt
  • 15 Gram Mynte Tørret
  • 30 Gram Mynte Frisk
  • 30 Gram Citronsaft
  • Hvid peber
  • Salt

Sådan gør du

  • Skær agurkerne i meget tynde skiver; brug gerne et mandolinjern.
  • Bland resten af ingredienserne sammen.
  • Tilsæt agurkerne og smag til med salt og friskkværnet hvid peber.
  • Lad saucen trække i ½ time og servér den kold.

Noter

Denne ret fungerer fantastisk som en del af et Mezze-måltid og bringer en frisk og kølende dimension til bordet.