x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Wienerschnitzel med brasede kartofler

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 24. januar 2018
Serveret med brunet smørsauce, kapers, citronbåd og ærter

Dette er opskriften på en knasende sprød wienerschnitzel af kalveindelår, paneret i hjemmelavet rasp og serveret med brasede kartofler, kapers, ærter og brunet smørsauce.

Det østrigske køkken er muligvis ikke ligeså kendt som hverken det franske eller det italienske, men der er nu nogle østrigske retter, der har været med til at sætte sit præg på den globale madscene. Én af disse er den gode gamle wienerschnitzel: De tynde, panerede og stegte skiver af kalveinderlår.

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Det er helt sikkert én af de bedst kendte specialiteter fra Wien, og navnet kan spores tilbage til en kogebog fra 1831. Navnet “wiener schnitzel” er ligefrem beskyttet af østrigsk lov, og retten skal indeholde kalvekød for at gøre sig fortjent til navnet.

Der er faktisk nogle, der mener, at retten rent faktisk er italiensk og stammer fra Milano. Den italienske version hedder Cotoletta alla Milanese og går angiveligt helt tilbage til 1134. De to retter minder meget om hinanden, men den primære forskel på de to er, at den italienske version indeholder ben, hvilket den østrigske ikke gør.

Her får du opskriften på den klassiske østrigske wienerschnitzel!

 

Wienerschnitzel med brasede kartofler opskrift


Wienerschnitzel med brasede kartofler

Serveret med brunet smørsauce, kapers, citronbåd og ærter
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 2 Personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 2 stk. Kalveschnitzler Skåret af kalveindelår
  • Kartofler Kogte kartofler
  • 1 Æg
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Peber
  • 75 gram Hvedemel
  • 100 gram Rasp
  • 200 gram Smør
  • 2 spsk. Olie
  • Citron
  • Kapers
  • 150 gram Ærter

Sådan gør du

  • Brasede kartofler

    Det bedste man kan gøre er at planlægge lidt fremad, så man koger for mange kartofler til ens måltid dagen inden og bruger resten til ens brasede kartofler dagen efter. Hvis du ikke har nogen der er kølet ned i forvejen, så skal du sætte 1 time mere af til den her ret, da de først skal koges i 20 minutter og køles ned.
    Brasede kartofler
    Skær dine afkølede, kolde kartoflerne i mindre stykker og steg dem i 25-50 gram smør, til de er gyldne. Det tager cirka en halv time.
    Brasede kartofler

    Ærter

    Put de frosne ærter direkte fra fryseren og op i en gryde.
    Tilsat koldt vand og en smule og kog vandet op. Når det koger skal ærterne kun have ét minut.
    Fjern gryden fra blusset og hæld derefter et stort glas koldt vand ned til ærterne og læg låget igen.
    Lad dem trække i 2-3 minutter og server straks.
     

    Wienerschnitzel

    Wienerschnitzel
    Bank kalveschnitzlerne flade. Få din slagter til det at gøre for dig hvis du handler med sådan en.
    Varm en pande godt op med 2 spsk. olie, når panden er varm kommes 150 gram smør på panden (vi brugte det overskydende smør til sauce).
    Wienerschnitzel
    Pisk ægget i på en flad tallerken, bland mel, salt og peber på en anden tallerken og på en tredje tallerken kommes der rasp.
    Wienerschnitzel
    Vend først kalveschnitzlerne i mel, herefter i æg og til sidst i raspen.
    Wienerschnitzel
    Kom kalveschnitzlerne på en meget varm pande og steg dem i halvanden minut på hver side.
    Wienerschnitzel
    Når den er stegt færdig på en første side, overhældes den med lidt af den varme smør fra panden.
    Wienerschnitzel
    Nu er det bare at anrette din schnitzel med en citronbåd og kapers oven på.
    Wienerschnitzel
    Wienerschnitzel

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.