
Opskrift på vintersalat med kål, frugt, nødder og bær
Her får I en smuk og farverig salat, som vil vække glæde på ethvert vinter – eller julebord.
I skålen er lilla spidskål og grønkål vendt i en smagfuld vinagrette og sat i skøn forening med nødder, frugt og bær.
Kål sørger for sprødhed, appelsiner tilføjer syre, abrikoser gir lidt blødt bid og blåbær og vindruer små bomber af frisk sødme.
På toppen er knasende valnødder.
Altså en salat der har det hele; på én gang både knasende, blød, sød og syrlig.
Salaten er hurtig og nem at lave og god til lidt tunge kød og juleretter…

Vintersalat med kål, frugt, nødder og bær
Grej
Ingredienser
- 100 gram Spidskål lilla, eller rødkål
- 50 gram Grønkål finthakket
- 2 stk. Appelsin skåret i tern
- 25 gram Abrikoser tørret, skåret i små tern
- 50 gram Vindruer røde, halveret
- 50 gram Blåbær
- 1 håndfuld Valnødder hakkede
Vinaigrette
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Æblecidereddike
- 1 tsk. Dijonsennep
- 1 tsk. Honning flydende
- Salt og Peber
Sådan gør du
- Rør alle ingredienser til vinaigretten sammen og vend den sammen med rød – og grønkål.
- Vend frugt og bær i skålen og anret på fad. Drys med valnødder og servér
Følg mig på Instagram her.