Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Vietnamesisk baguette

Gyldendal

Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

6. maj 2019
Dejlig opskrift på Bánh mì med masser af gode ingredienser. Bánh mì er en vietnamesisk sandwich lavet med fransk baguettebrød.

Opskrift på vietnamesisk baguette

Dejlig opskrift på Bánh mì med masser af gode ingredienser.

Bánh mì er en vietnamesisk sandwich lavet med fransk baguettebrød.

Vi har opskriften fra bogen: “Lêlês urtekøkken“, hvor forfatteren Anh Lê siger følgende om retten:

“Denne baguette er rigtig god som madpakke og altid forfriskende med dens forskellige smage.”


Antal: 4 personer

Vietnamesisk baguette

Dejlig opskrift på Bánh mì med masser af gode ingredienser. Bánh mì er en vietnamesisk sandwich lavet med fransk baguettebrød.
Forfatter: Gyldendal
Ret: Frokost
Køkken: Asiatisk
Forb. tid: 6 timer
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 4 stk. baguette Små lyse baguetter af ren hvede
  • 8 stk. Æg
  • 4 skiver Leverpostej
  • 2 stk. Tomater
  • 4 stk. Forårsløg
  • 8 kviste Koriander
  • 16 blade Koriander fra vietnamesisk koriander
  • 0.5 stk. Chili Stor og rød
  • Smør
  • 4 spsk. Soya Sauce
  • 2 spsk. Chilisate

SYLTEDE GRØNTSAGER

  • 1 stk. Gulerødder Stor
  • 0.5 stk. Agurk
  • 2 deciliter Vand
  • 1 deciliter Eddike
  • 6 spsk. Rørsukker
  • 1 tsk. Salt

Sådan gør du

Syltede grøntsager

  • Lav først de syltede grøntsager.
  • Bland vand, eddike, rørsukker og salt i en lille gryde, og lad det koge op.
  • Sluk for blusset, og lad det køle af.
  • Skyl gulerod og agurk.
  • Skræl gulerod, og skær begge grøntsager i tynde skiver.
  • Lad dem ligge natten over i lagen i køleskabet.

Baguette

  • Skyl tomaterne og urterne.
  • Skær tomaterne i 12 store skiver, chili i skiver, forårsløg i stykker a 5 cm, og halver den hvide ende på langs.
  • Pluk koriander i store stykker, og pluk bladene fra vietnamesisk koriander.
  • Lav en urtemix ved at blande koriander, vietnamesisk koriander og forårsløg sammen.
  • Steg otte spejlæg, og drys lidt salt og peber over.
  • Flæk baguetterne på midten.
  • Skær dem halvt igennem, så de er åbne, men ikke løsnet fuldstændigt fra hinanden.
  • Hæld de syltede grøntsager i en sigte, og lade dem dryppe godt af.
  • Kom en spiseskefuld soja, smør, ½ spsk. chilisate og en skive leverpostej i hver baguette.
  • Fordel derefter fyldet i denne rækkefølge: tomatskiver, to spejlæg, urtemix, chili og de syltede grøntsager.
  • Pak baguetten ind i brunt bagepapir, og server.
  • Papiret gør det lettere at holde om baguetten, og fyldet løber ikke så nemt ud, mens man spiser.