
Opskrift på vietnamesisk baguette
Dejlig opskrift på Bánh mì med masser af gode ingredienser.
Bánh mì er en vietnamesisk sandwich lavet med fransk baguettebrød.
Vi har opskriften fra bogen: “Lêlês urtekøkken“, hvor forfatteren Anh Lê siger følgende om retten:
“Denne baguette er rigtig god som madpakke og altid forfriskende med dens forskellige smage.”

Vietnamesisk baguette
Ingredienser
- 4 stk. baguette Små lyse baguetter af ren hvede
- 8 stk. Æg
- 4 skiver Leverpostej
- 2 stk. Tomater
- 4 stk. Forårsløg
- 8 kviste Koriander
- 16 blade Koriander fra vietnamesisk koriander
- 0.5 stk. Chili Stor og rød
- Smør
- 4 spsk. Soya Sauce
- 2 spsk. Chilisate
SYLTEDE GRØNTSAGER
- 1 stk. Gulerødder Stor
- 0.5 stk. Agurk
- 2 deciliter Vand
- 1 deciliter Eddike
- 6 spsk. Rørsukker
- 1 tsk. Salt
Sådan gør du
Syltede grøntsager
- Lav først de syltede grøntsager.
- Bland vand, eddike, rørsukker og salt i en lille gryde, og lad det koge op.
- Sluk for blusset, og lad det køle af.
- Skyl gulerod og agurk.
- Skræl gulerod, og skær begge grøntsager i tynde skiver.
- Lad dem ligge natten over i lagen i køleskabet.
Baguette
- Skyl tomaterne og urterne.
- Skær tomaterne i 12 store skiver, chili i skiver, forårsløg i stykker a 5 cm, og halver den hvide ende på langs.
- Pluk koriander i store stykker, og pluk bladene fra vietnamesisk koriander.
- Lav en urtemix ved at blande koriander, vietnamesisk koriander og forårsløg sammen.
- Steg otte spejlæg, og drys lidt salt og peber over.
- Flæk baguetterne på midten.
- Skær dem halvt igennem, så de er åbne, men ikke løsnet fuldstændigt fra hinanden.
- Hæld de syltede grøntsager i en sigte, og lade dem dryppe godt af.
- Kom en spiseskefuld soja, smør, ½ spsk. chilisate og en skive leverpostej i hver baguette.
- Fordel derefter fyldet i denne rækkefølge: tomatskiver, to spejlæg, urtemix, chili og de syltede grøntsager.
- Pak baguetten ind i brunt bagepapir, og server.
- Papiret gør det lettere at holde om baguetten, og fyldet løber ikke så nemt ud, mens man spiser.