x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Verdens bedste brownie

Anette Søstrøm Asmussen | 22. januar 2019

Denne opskrift giver den perfekte brownie. Den er en smule svampet og klæg i midten, lige som jeg synes at den skal være.

Nøglen til at ramme den perfekte kage er at huske at bruge en god chokolade?og en smule salt (gerne en god flagesalt, f.eks. Maldon).

Få ingredienser er nok til at give en perfekt kage…og så gør det ikke noget at den faktisk kun bliver bedre dagen derpå ??

Verdens bedste brownie

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Bagning, Chokolade, Kage
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 12 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 250 gram Mørk chokolade God kvalitet (minimum 54 %)
  • 250 gram Smør
  • 250 gram Sukker
  • 4 stk. Æg
  • 50 gram Kakao
  • 150 gram Hvedemel
  • 2 gram Groft salt Gerne en god kvalitet (flagesalt, f.eks. Maldon)

Sådan gør du

  • Smelt smør og chokolade. Gør det i en gryde og rør i det til du har en jævn og ensartet masse.
    Lad blandingen køle af i 5-10 minutter.
    Pisk sukker og æg sammen. De skal blive til en luftig æggesnaps.
    Kom kakaopulver og hvedemel igennem en si ned i æggesnapsen. Rør det forsigtigt sammen og tilsæt salt. 
    Kom chokoladeblandingen i og vend det forsigtigt rundt, jeg bruger typisk en dejskraber til det.
    Beklæd et tærtefad eller springform med bagepapir og hæld browniemassen ned det.
    Bag kagen i 25-30 min. ved 170 grader varmluft i ovnen.
    Lad den køle af, gerne på en bagerist.
    Brownies har godt af at stå lidt før de spises, da de kun bliver bedre. Jeg synes at de smager endnu bedre dagen derpå.
    Hvis du ikke kan vente, så kan man selvfølgelig godt spise den med det samme.
    Server den f.eks. med vaniljeis.
    Verdens bedste brownie
    Verdens bedste brownie
    Verdens bedste brownie
    Verdens bedste brownie

Noter

Min brownie er ret klæg, det er sådan jeg godt kan lide den. Bag den 5-10 minutter mere hvis du ønsker en mere fast kage.
Du kan sagtens tilsætte valnødder eller hasselnødder hvis du ønsker lidt mere bid i kagen.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.