
Opskrift på verdens bedste brownie
Denne opskrift giver den perfekte brownie. Den er en smule svampet og klæg i midten, lige som jeg synes at den skal være.
Nøglen til at ramme den perfekte kage er at huske at bruge en god chokolade og en smule salt (gerne en god flagesalt, f.eks. Maldon).
Få ingredienser er nok til at give en perfekt kage…og så gør det ikke noget at den faktisk kun bliver bedre dagen derpå.
Server den med en vaniljeflødeskum eller god is, f.eks. vaniljeis.

Verdens bedste brownie
Ingredienser
- 250 gram Mørk chokolade God kvalitet (minimum 54 %)
- 250 gram Smør
- 250 gram Sukker
- 4 stk. Æg
- 50 gram Kakao
- 150 gram Hvedemel
- 2 gram Groft salt Gerne en god kvalitet (flagesalt, f.eks. Maldon)
Sådan gør du
- Smelt smør og chokolade. Gør det i en gryde og rør i det til du har en jævn og ensartet masse.
- Lad blandingen køle af i 5-10 minutter.
- Pisk sukker og æg sammen. De skal blive til en luftig æggesnaps.
- Kom kakaopulver og hvedemel igennem en si ned i æggesnapsen. Rør det forsigtigt sammen og tilsæt salt.
- Kom chokoladeblandingen i og vend det forsigtigt rundt, jeg bruger typisk en dejskraber til det.
- Beklæd et tærtefad eller springform med bagepapir og hæld browniemassen ned det.
- Bag kagen i 25-30 min. ved 170 grader varmluft i ovnen.
- Lad den køle af, gerne på en bagerist.
- Brownies har godt af at stå lidt før de spises, da de kun bliver bedre. Jeg synes at de smager endnu bedre dagen derpå.
- Hvis du ikke kan vente, så kan man selvfølgelig godt spise den med det samme.
- Server den f.eks. med vaniljeis.
Noter
