x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet vaniljeis

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 3. september 2018

Her i huset er vaniljeis et must, om det så er til at afkøle os i sommervarmen eller til en lækker dessert.

VI har derfor kastet os ud i en hjemmelavet vaniljeis. 

Denne opskrift er en grundopskrift, og det er derfor nemt at tilsætte bær, chokolade eller hvad man har lyst til og har på lager. Kun fantasien sætter grænser, så det er bare med at komme i gang.  

Jeg har lavet min is her på en Silvercrest Monsieur Cuisine, der er en røremaskine med varmelegene ligesom en Thermomixer. Du kan sagtens lave isen uden, jeg har beskrevet begge metoder her i opskriften.

God is-leg!


Hjemmelavet vaniljeis

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 6 minutter
Antal: 1 liter
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 liter Piskefløde
  • 20 gram Vaniljesukker eller en hel vaniljestang
  • 8 Æggeblommer
  • 100 gram Sukker

Sådan gør du

  • Kom fløde, sukker, vaniljesukker og æggeblommer op i monsieur cuisines' røreskål med omrøringsindsatsen i og rør det hele godt sammen på hastighed 3 i 10 sekunder uden varme (uden røremaskinen kan du blot piske det hele godt sammen i en skål med et piskeris). Det skal skumme før du fortsætter, så du får en æggesnaps.
    Nu skal ismassen varmes op til 80 grader i 20 minutter ved hastighed 2 (uden røremaskinen skal du blot komme isen i en gryde og varme den forsigtigt op mens du bruger en dejskraber til at røre i den jævnligt). Når ismassen har kørt i 20 minutter, hældes den gennem en sigte og over i en hældekande eller en skål med hældetud. Sæt nu ismassen i køleskabet i 20-30 minutter inden isen skal køres færdig på ismaskinen (det tager cirka en time). Når isen er fast, kommes den op i en bøtte og sættes i fryseren, til den skal serveres. 
    Tag isen op af fryseren cirka 30 minutter inden den skal serveres, og sæt den i køleskabet. Så er isen blød og lækker, når den skal spises.
    Har du ikke en ismaskine, så kom ismassen op i en passende bøtte efter de 20-30 minutter i køleskabet og sæt ismassen i fryseren. Lad isen stå i fryseren i 4-6 timer, inden isen er klar. Det er en god ide at røre i den hver 20. minut de første 2 timer.
    Ligesom med is lavet i ismaskinen, tages isen ud af fryseren cirka 30 minutter inden den skal serveres, og sættes i køleskabet.
    Hjemmelavet is

Noter

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.