
Opskrift på vegetarisk one pot pasta med tomater, broccoli, spinat og peberfrugt
Jeg synes det er herligt at lave one pot pastaer; så mange variationsmuligheder og ren magi, når alle ingredienser koges sammen, tager smag fra hinanden og der dannes en lækker cremet sovs. Og så gør det jo heller ikke noget, at de er både simple og hurtige at lave.
I denne udgave har jeg skåret ned for mængden af pasta og op for mængden er af grøntsager, så den er ret meget til den sunde side den her one pot. Jeg har brugt fuldkornsspaghetti og kogt det hele ind i halvt mælk/halvt vand. Når man bruger mælk i onepotten, syns jeg pastaen bliver ekstra cremet og lækker, men det er en smagssag – der kunne også bare være brugt vand.
Jeg har lavet den her udgave uden kød og i stedet brugt masser af grøntsager og krydderurter, som jeg synes supplerer hinanden rigtigt godt. Resultatet er en super velsmagende one pot pasta, som på ingen måde mangler noget. Perfekt hvis du ind imellem gerne vil have kødfrie dage og skøn på hverdage, hvor aftensmaden bare gerne må være nem og hurtig.

Vegetarisk one pot pasta med tomater, broccoli, spinat og peberfrugt
Ingredienser
- 200 gram Spaghetti fuldkorn. Du kan bruge en anden pasta
- 1/2 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 1/2 stk. Squash
- 6-8 stk. Cherrytomater
- 1/2 stk. Rød peberfrugt
- 50 gram Soltørrede tomater
- 100 gram Frisk spinat
- 1 håndfuld Basilikumblade
- 1 tsk. Timian tørret
- 1/2 tsk. Salt
- 1/4 tsk. Peber
- 4 decilter Grøntsagsbouillon el. 4 dl vand og 1 1/2 bouillonterning
- 4 deciliter Mælk
- 150 gram Broccoli
Sådan gør du
- Klargør alle grøntsager; hak løg og hvidløg fint, riv squashen groft, skær tomaterne i kvarte, skær peberfrugter og soltørrede tomater i tern.
- Put alle de forberedte grøntsager i en gryde sammen med pasta, spinat, basilikum, timian, salt, peber, grøntsagsbouillon og mælk. Bring gryden i kog og lad den simre ca. 20 minutter.
- 5 minutter før simretiden er færdig, putter du din broccoli i gryden.
- Smag evt til med salt og peber og servér