Opskrift på vegetarburger med portobello og kikærtebøf
Vegetarburger med portobello & kikærtebøf.
“Her har vi brugt portobellosvampe i stedet for brød, lavet en bøf af kikærter og rørt en god karrydressing til.
En burger med masser af smag!”
Vi har opskriften fra bogen: “Sundt&Sjovt” , skrevet af Anton Fabricius, Stephanie Agger og Patrick Brylov.
Antal: personer
Vegetarburger med portobello og kikærtebøf
Ingredienser
- 200 gram Portobellosvampe
- 150 gram Kikærter fra dåse, væden hældt fra
- 1 stk. Æg
- 2 fed Hvidløg
- 20 gram Havregryn
- 20 gram Havregryn blendet til mel
- 20 gram Græsk Yoghurt 2 %
- 1 tsk. Honning
- 1 tsk. Karry
- Olie til stegning
- 25 gram Rødløg i skiver
- 30 gram Feldsalat
Sådan gør du
- Kom kikærter, æg, hvidløg og havregryn i en blender, og blend det til en samlet masse (ca. 60 sek.). Form massen til en til to bøffer. Steg på panden til bøfferne er gyldenbrune. Vend portobello svampene i den blendede havregryn (mel). Bag portobello svampene i ovnen ved 180 grader i 20 minutter. Lav en karrydressing af græsk yoghurt, honning og karry og smag til med salt og peber. Saml burgeren med portobellosvamp, grøntsager, bøf og karrydressing.
Noter
Fotos: Line Falck