Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Vegetarburger med portobello og kikærtebøf

Lindhardt og Ringhof

Forlaget Lindhardt og Ringhof

4. maj 2020

Opskrift på vegetarburger med portobello og kikærtebøf

Vegetarburger med portobello & kikærtebøf.

“Her har vi brugt portobellosvampe i stedet for brød, lavet en bøf af kikærter og rørt en god karrydressing til.

En burger med masser af smag!”

Vi har opskriften fra bogen: “Sundt&Sjovt” , skrevet af Anton Fabricius, Stephanie Agger og Patrick Brylov.


Antal: 1 personer

Vegetarburger med portobello og kikærtebøf

Forfatter: Lindhardt og Ringhof
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 200 gram Portobellosvampe
  • 150 gram Kikærter fra dåse, væden hældt fra
  • 1 stk. Æg
  • 2 fed Hvidløg
  • 20 gram Havregryn
  • 20 gram Havregryn blendet til mel
  • 20 gram Græsk Yoghurt 2 %
  • 1 tsk. Honning
  • 1 tsk. Karry
  • Olie til stegning
  • 25 gram Rødløg i skiver
  • 30 gram Feldsalat

Sådan gør du

  • Kom kikærter, æg, hvidløg og havregryn i en blender, og blend det til en samlet masse (ca. 60 sek.).
    Form massen til en til to bøffer.
    Steg på panden til bøfferne er gyldenbrune.
    Vend portobello svampene i den blendede havregryn (mel).
    Bag portobello svampene i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.
    Lav en karrydressing af græsk yoghurt, honning og karry og smag til med salt og peber.
    Saml burgeren med portobellosvamp, grøntsager, bøf og karrydressing.

Noter

Fotos: Line Falck