x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Vegetar kødsovs med spaghetti

PER ASMUSSEN | 18. januar 2019

Pasta med kødsovs er en af danskerne nationalretter og den skal indeholde hakket oksekød. Jeg giver dig et alternativ til kødet, da det er erstattet af linser. Retten er fyldt med gode smage, konsistenser og vi lover at du går mæt fra dit spisebord når du har sat tænderne i denne dejlige ret.

Har du andre grøntsager i dit køleskab, så kan du sagtens erstatte dem jeg har valgt til denne ret.


Vegetar kødsovs med spaghetti

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

"Kødsauce"

  • 1 stk. Løg Stort. Brug 2 hvis de er små
  • 3 clove Hvidløg
  • 0.5 stk. Rød peberfrugt
  • 1 stk. Persillerod
  • 0.333333 stk. Knoldselleri Lille
  • 2 stk. Gulerod
  • 2 stk. Bladselleri 2 stængler
  • Olivenolie Til stegningen
  • 200 gram Linser Røde. Grønne kan også bruges
  • 2 deciliter Hvidvin
  • 6 deciliter Grøntsagsfond Kan sagtens erstattes af bouillonterning og vand
  • 250 gram Passata Kan erstattes af 1 dåse flåede/hakkede tomater
  • Krydderier Salt, peber, citronsaft, balsamicoeddike og sukker
  • 1 deciliter Fløde

Pasta

  • 500 gram Spaghetti Eller anden slags pasta
  • Salt

Servering

  • Parmesan Skal rives henover retten
  • Brødcroutoner Kan erstattes af tyndt ristet brød eller chips

Sådan gør du

Hak alle grøntsagerne først, så fint som du ønsker dem. Er du til bid i din kødsauce, så lad stykkerne være mellemstore. Hvis du vil være foruden det bid, så finsnit dem alle. Et alternativ er også at grovhakke dem og så blende kødsaucen inden den serveres.

Vegetar kødsovs med spaghetti

Brugt en tykbundet og højkantet sauterpande til denne opskrift.

Varm olivenolie op ved middelhøj varme og steg alle grøntsagerne på panden. Det tager 3-5 minutter og de skal ikke tage farve.

Vegetar kødsovs med spaghetti

Tilsæt herefter linserne og giv 1-2 minutter inden hvidvinen hældes i. 

Vegetar kødsovs med spaghetti

Kog hvidvinen ud, det tager 2-3 minutter.

Tilsæt fond og passata (tomater) og lad det få et hurtigt opkog.

Skru ned for blusset og lad retten stå i 30 minutter og simre. 

Krydr saucen og tilsæt fløde og lad det stå i cirka 10 minutter mere.

Vegetar kødsovs med spaghetti

 

    Pasta

    • Kog din pasta efter pakkens anvisninger.
      Her brugte vi tørret spaghetti der fik 8 minutter i spilkogende vand. Et godt tip er først at få vandet til at koge og så komme salt i vandet. Tilsætter du saltet inden vandet koger, så forhøjer du vandets kogepunkt og dermed den tid det tager før du får vandet til at koge. Glem alt om at bruge olie i vandet, det er bare en skrøne.
       

    Samling af retten

    • Når du sigter din pasta, så lad vær med at sigte al vandet fra, det er en god ide at cirka 1 dl af kogevandet kommer med i saucen når vender din pasta i saucen. Et alternativ er ellers at have et krus stående i din vask, så når du sigter vandet fra pastaen, så fanger den lidt af kogevandet. Det er fyldt med af god smag og stivelse, der bl.a. hjælper med at jævne saucer.
      Vend din pasta og en smule kogevand i "kødsaucen" og lad det lige sætte sig sammen. Det tager 1-2 minutter.
      Kom din pasta og kødsauce på en tallerken og riv parmesan henover. Køb altid en parmesanskive, som du selv kan rive fremfor det færdigrevne parmesan. Der er en verden til forskel på smagen.
      Retten smager dejligt, men det er en ret blød ret på konsistensen. Derfor anbefaler vi at få noget sprødt sammen med retten. Det kan være alt fra brødcroutoner, hårdristet brød eller f.eks. chips. 
       
       
       
       
      Vegetar kødsovs med spaghetti
      Vegetar kødsovs med spaghetti

    Noter

    Hold øje med væskemængden når saucen står og simrer. Linser er gode til at suge væde. Tilsæt lidt ekstra fond undervejes, hvis de suger for meget.

    Om forfatteren


    Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.