Opskrift på vegansk burrito
Opskrift på en dejlig burrito uden kød.
Vi har opskriften fra bogen: “Vegansk for begyndere“, skrevet af Elizabeth Nebelong.
Bogen har veganske retter, der er fyldt med grønne proteiner. Den er til dem der ønsker at holde kødfrie dage et par gange om ugen eller vil vide hvordan man sammensætter nærende og velsmagende veganske retter.

Antal: person
Vegansk burrito
Ingredienser
Til risene
- 0.5 stk. Løg
- 1 fed Hvidløg
- 100 gram Tomater
- 1 tsk. Olivenolie
- 50 gram Ris fuldkorns
- 3 deciliter Bouillon 10 gram pulver + vand
Til bønnerne
- 1 tsk. Olie til stegningen
- 150 gram Bønner sorte - tilberedte (se evt. vedledning i noten)
- Limesaft fra 1 lime
- 0.5 tsk. Spidskommen
- Salt og Peber lidt og friskkværnet
- Chilipulver lidt
- 1 stk. Tortillas
- Koriander frisk
- Grønkål snittet
- Gulerødder revet
Sådan gør du
- Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Skyl tomaterne, og skær dem i tern. Varm olien op i en pande, og steg løg og hvidløg i ca. 7 minutter. Tilføj ris, bouillon og tomater, og lad det simre, til risene er færdige – det tager 20-30 minutter. Varm en anden pande op med lidt olie, og kom alle ingredienserne til bønnerne på panden. Steg i ca. 7-8 minutter, og mas bønnerne let undervejs. Servér ris og bønner i en tortilla sammen med frisk koriander, snittet grønkål og revet gulerod.
Noter
Kikærter og bønner (tilberedningsguide):
Kikærter og sorte, brune og hvide bønner skal lægges i blød i koldt vand i ca. 8-12 timer, vandet skal derefter kasseres, og de koges herefter i nyt vand i 1-2 timer, alt efter hvilken type og hvor møre du ønsker dem.
Du kan med fordel koge en større portion og fryse ned i mindre portioner.
Når du skal bruge dem i et af dine måltider, tager du dem fra fryseren og overhælder med kogende vand – og så er de klar.
Kikærter og bønner, som er tilberedte og klar til brug, kan desuden købes på dåse i alle velassorterede supermarkeder.
Foto: Stine Christiansen
Foto: Stine Christiansen