Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Vegansk brun sovs

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

17. juni 2019
Brun sovs er en vigtig del af den danske madtradition og især omkring højtiderne, som f.eks. juleaften, så er det en meget vigtig spiller til at samle ens ret med.

Opskrift på vegansk brun sovs

Brun sovs er en vigtig del af den danske madtradition og især omkring højtiderne, som f.eks. juleaften, så er det en meget vigtig spiller til at samle ens ret med.

Her har vi et godt bud på en vegansk udgave, hvor der stadig er masser af dybde og velsmag tilstede.

Vi har opskriften fra bogen: “Vegansk til højtider og fest” og forfatteren Ditte Gad Olsen siger følgende om opskriften:

“Brun sovs! Hvad skulle vi gøre uden den silkebløde, smagfulde brune sovs? Alt på tallerkenen bliver dækket ind i denne glinsende sag, og det kan jeg i hvert fald ikke klage over – på trods af at jeg ikke er sovsepige og kun spiser sovs maks. fire gange om året. Den hjemmelavede fond gør virkelig underværker og bringer sovsen til et helt nyt niveau. Så hvis du virkelig vil kræse om gæsterne, så skal denne sovs helt klart på bordet!”


Antal: 4 Portioner

Vegansk brun sovs

Brun sovs er en vigtig del af den danske madtradition og især omkring højtiderne, som f.eks. juleaften, så er det en meget vigtig spiller til at samle ens ret med.
Forfatter: Muusmann Forlag
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Fond

  • 1 stk. Gulerødder
  • 2 stk. Pastinak
  • 4 stk. Løg
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 1 liter Kogende vand
  • 1 spsk. Grøntsagsbouillon Pulver

Sovs

  • 2 spsk. Plantesmør
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 2.5 deciliter Sojafløde
  • Ribsgele 1-2 spsk.
  • Sovsekulør Efter smag

Sådan gør du

  • Steg grøntsagerne i en 2 liters gryde med olivenolien i 10 minutter.
    Hæld vandet over og giv det et opkog – lad det simre, indtil omkring halvdelen af væsken er tilbage.
    Smag til med grøntsagsbouillon, salt og peber.
    Stil til side.
    Gør gryden ren.
    Steg smørret i gryden og pisk derefter hvedemelet i.
    Når hvedemelet begynder at brune, røres fonden i lidt efter lidt.
    Giv et opkog og lad det simre.
    Rør sojafløde og ribsgelé i.
    Smag til med brun kulør, salt og peber.

Noter

Psst … Vil du bare gerne have en hurtig sovs? Så lad være med at lave fonden og bland i stedet ½ liter kogende vand og 2 spsk grøntsagsbouillonpulver sammen.
Følg resten af opskriften. Du kan også bruge kokosfløde (den faste creme i toppen af dåsen) i stedet for sojafløde. Jeg har brugt 2 spsk kokosfløde til en portion sovs.