Go Back
+ servings
Servings: 4 Portioner

Vegansk brun sovs

Brun sovs er en vigtig del af den danske madtradition og især omkring højtiderne, som f.eks. juleaften, så er det en meget vigtig spiller til at samle ens ret med.
Author: Muusmann Forlag
Keyword: Jul, Sauce, Tilbehør, Vegansk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 20 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

Fond

  • 1 stk. Gulerødder
  • 2 stk. Pastinak
  • 4 stk. Løg
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 1 liter Kogende vand
  • 1 spsk. Grøntsagsbouillon Pulver

Sovs

  • 2 spsk. Plantesmør
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 2.5 deciliter Sojafløde
  • Ribsgele 1-2 spsk.
  • Sovsekulør Efter smag
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Steg grøntsagerne i en 2 liters gryde med olivenolien i 10 minutter.
    Hæld vandet over og giv det et opkog – lad det simre, indtil omkring halvdelen af væsken er tilbage.
    Smag til med grøntsagsbouillon, salt og peber.
    Stil til side.
    Gør gryden ren.
    Steg smørret i gryden og pisk derefter hvedemelet i.
    Når hvedemelet begynder at brune, røres fonden i lidt efter lidt.
    Giv et opkog og lad det simre.
    Rør sojafløde og ribsgelé i.
    Smag til med brun kulør, salt og peber.

Noter

Psst ... Vil du bare gerne have en hurtig sovs? Så lad være med at lave fonden og bland i stedet ½ liter kogende vand og 2 spsk grøntsagsbouillonpulver sammen.
Følg resten af opskriften. Du kan også bruge kokosfløde (den faste creme i toppen af dåsen) i stedet for sojafløde. Jeg har brugt 2 spsk kokosfløde til en portion sovs.