Brun sovs er en vigtig del af den danske madtradition og især omkring højtiderne, som f.eks. juleaften, så er det en meget vigtig spiller til at samle ens ret med.
Author: Muusmann Forlag
Keyword: Jul, Sauce, Tilbehør, Vegansk
Forb. tid: 1 timetime
Tilb. tid: 20 minutterminutter
[the_ad id="142757"]
Din skærm forbliver tændt
Ingredienser
Fond
1stk.Gulerødder
2stk.Pastinak
4stk.Løg
2spsk.Olivenolie
1literKogende vand
1spsk.GrøntsagsbouillonPulver
Sovs
2spsk.Plantesmør
2spsk.Hvedemel
2.5deciliterSojafløde
Ribsgele1-2 spsk.
SovsekulørEfter smag
[the_ad id="127284"]
Sådan gør du
Steg grøntsagerne i en 2 liters gryde med olivenolien i 10 minutter.Hæld vandet over og giv det et opkog – lad det simre, indtil omkring halvdelen af væsken er tilbage.Smag til med grøntsagsbouillon, salt og peber.Stil til side.Gør gryden ren.Steg smørret i gryden og pisk derefter hvedemelet i.Når hvedemelet begynder at brune, røres fonden i lidt efter lidt.Giv et opkog og lad det simre.Rør sojafløde og ribsgelé i.Smag til med brun kulør, salt og peber.
Din skærm forbliver tændt
Noter
Psst ... Vil du bare gerne have en hurtig sovs? Så lad være med at lave fonden og bland i stedet ½ liter kogende vand og 2 spsk grøntsagsbouillonpulver sammen. Følg resten af opskriften. Du kan også bruge kokosfløde (den faste creme i toppen af dåsen) i stedet for sojafløde. Jeg har brugt 2 spsk kokosfløde til en portion sovs.