
Opskrift på vaniljestjerner
Elsker du også de lækre og sprøde vaniljekranse, men er også træt af at gøre kødhakkeren ren, hver gang.
Så kig med her og lige som mig, hold kødhakkeren i skabet, og find jeres ynglings udstikker frem.
Vi elsker vaniljekranse og her i huset bliver de lavet både på kødhakkeren og udstikker. og de bliver alle spist inden julen er omme.

Vaniljestjerner
Ingredienser
- 100 gram Mandelmel eller fint hakkede mandler
- 125 gram Sukker
- 250 gram Hvedemel
- 200 gram Margarine eller smør, stuetemperatur
- 1 Æggeblomme
- 1 Vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft Flæk vaniljestangen og mas kornene ud i lidt sukker. Kom mel, sukker, vanilje, mandelmel og blødt smør op i en røreskål og røre dejen godt sammen. Sammel dejen med en æggeblomme. Når dejen er samlet, er den klar til at blive rullet ud på et meldrysset bord. Tykkelse skal være på cirka 1-1,5 centimeter. Udstik dejen til stjerner (eller den form du ønsker) og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at der er lidt afstand imellem kagerne, så de ikke bages sammen. Bag kagerne i 6-10 minutter, ved 180 grader varmluft og lad dem køle af på en bagerist, inden de pakkes i en lufttæt beholder.