x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Vafler med linsemel

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 10. september 2019

Vafler, vafler, vafler!

De fungerer både til morgenmad, frokost, brunch og dessert, og så er de at finde alle vegne på de sociale medier – og det er ikke så underligt.

Vafler er nemlig både sprøde, luftige og lækre, og så kan de jo serveres med snart alt mellem himmel og jord og pyntes RIGTIG flotte og Insta-worthy.

Fordi vafler er så populære, så kan det heller ikke undre mange, at de er blevet nytænkt i efterhånden mange udgaver.

Udover de helt traditionelle sprøde vafler, og de lidt sundere vafler med havregryn, findes både deciderede madvafler og andre mere alternative og søde udgaver af vaflen.

Hvis du er lidt pjattet med avocadomadder og chiagrød, så er de madvafler, som jeg vil præsentere dig for i dag, helt sikkert noget for dig!

– De er nemlig lavet med linsemel, der jo er blevet superpopulært blandt flere af os danskere.

Du kan selv variere vaflerne i det uendelige: Hvis du for eksempel tilsætter spinat, krydderurter eller revet gulerod/squash, er det en meget nem og simpel måde at liste lidt ekstra grønt ind i hverdagen.

Du kan også uden problemer udskifte hvedemelet med rismel, hvis du ønsker et glutenfrit alternativ 🙂

Serveringsforslag

Jeg lavede to forskellige serveringer med mine linsevafler. Den første var med et pocheret æg på en bund af hønsesalat:

Vafler med linsemel

Derudover lavede jeg en udgave med grøn pesto, serranoskinke og bøfmozzarella:

Vafler med linsemel

Vafler med linsemel



Vafler med linsemel

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 3 vafler
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 deciliter Linsemel
  • 1 deciliter Hvedemel eller rismel
  • 2 deciliter Vand
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Salt

Sådan gør du

Tænd for vaffeljernet og lad det varme op.

Bland i mellemtiden alle ingredienser sammen i en skål og pisk, indtil der ingen klumper er tilbage.

Du kan også vælge at tilsætte en smule olie, hvis du ikke er helt sikker på, om de kan slippe vaffeljernet.

Bag nu vaflerne i det varme vaffeljern. Det afhænger af dit vaffeljern, men mine fik cirka 5 minutter hver. Hvis den første vaffel har svært ved at slippe vaffeljernet, kan du stadig nå at tilføje lidt olie til den resterende dej.

Servér straks de sprøde linsevafler!

    Om forfatteren


    Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.