Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Vafler med havregryn

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

15. september 2018
Lækre og sprøde vafler med havregryn! Havregryn i dejen gør disse vafler lidt sundere og mere fiberrige end traditionelle vafler bagt kun på hvedemel.

Opskrift på vafler med havregryn

Lækre og sprøde vafler med havregryn!

Havregryn i dejen gør disse vafler lidt sundere og mere fiberrige end traditionelle vafler bagt kun på hvedemel. De er dog på ingen måde mindre velsmagende, og har du hang til lækre, hjemmebagte vafler, skal du absolut prøve denne opskrift!


Antal: 4 personer

Vafler med havregryn

Lækre og sprøde vafler med havregryn! Havregryn i dejen gør disse vafler lidt sundere og mere fiberrige end traditionelle vafler bagt kun på hvedemel.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning, Sødt
Køkken: Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 50 gram Havregryn
  • 150 gram Hvedemel
  • 1 stk. Æg
  • 2.5 deciliter Mælk
  • 25 gram Smør
  • 1 knivspids Salt

Sådan gør du

  • Bland havregryn og mælk sammen i en skål.
  • Lad blandingen stå i cirka 10 minutter, til havregrynene er blødt lidt op. Kom melet i dejen og rør den sammen med en elpisker.
  • Tilsæt lidt mere mælk, hvis dejen er for tyk. Den skal være lidt tykkere end pandekagedej, men ikke så tyk som en kagedej.  Bag vaflerne gyldne og sprøde i et vaffeljern smurt med smør.Server med sukker og syltetøj.