Opskrift på tyrkisk pide
Tyrkisk pide med oksekød og feta ?
Jeg får omkring 10-12 stykker ud af denne portion – det kommer an på hvor store du laver dem. ♥️

Antal: stk.
Tyrkisk pide
Ingredienser
Dejen
- 25 gram Gær
- 450 gram Mel
- 2.5 deciliter Vand lunken
- 1.5 spsk. Sukker
- 2 tsk. Salt
- 2 spsk. Olie
Fyld
- 1 stk. Løg hakket
- 350 gram Hakket Oksekød
- Persille
- 2 stk. Tomater finthakket
- Løg
- 1 tsk. Olivenolie
- 1 spsk. Salt
- Krydderier tilsæt evt. egne valg at krydderier. Jeg tilføjede 1-2 spsk af de 7 krydderier.
- Feta
- Pinjekerner
Sådan gør du
Dejen
- Gæren opløses i vand, og alle de tørre ingredienser blandes sammen og tilsættes derefter til vandblandingen. Tilsæt derefter olien, og ælt dejen grundigt. Lad dejen hæve i en time derefter.
Fyldet
- Hak grøntsagerne og oksekødet fint. Jeg lagde det hele i en foodprocesser. Tag derefter en klump dej og rul ud til ønskede størrelse. Luk derefter i enderne, og fold kanterne ind mod siden. Pensel med et pisket æg, og drys pinjekerner over. Til de med feta, drysses der feta på dejen (kan blandes med mozarella ) Bages ved varmluft 200 grader, i cirka 15 minutter.