Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Tvebakkekage

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

11. marts 2019

Opskrift på tvebakkekage

Super simpel opskrift på en kage bestående af kun tre ingredienser: Tvebakker, æg og sukker.

Kagen er en god grundkage, man kan tilføje alle mulige ingredienser, f.eks.:

  • Hakkede nødder
  • Chokolade
  • Rosiner
  • Krydderier

Jeg har ofte tilsat hvid chokolade til dejen, men man kan også prøve med andre chokolader. Den er sikkert også god med karamel eller lakrids. Når vi fik den i min barndom, blev den altid serveret med creme fraiche og dåsefrugt, og det fungerer faktisk stadig, synes jeg. 


Antal: 1 kage

Tvebakkekage

Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 35 minutter

Ingredienser

  • 16 stk. Tvebakker
  • 4 stk. Æg
  • 2 deciliter Sukker

Sådan gør du

  • 1.    Find to store skåle, et decilitermål, en dejskraber og en elpisker.
    2.    Del æggeblommer og – hvider og put dem i hver deres skål.
    3.    Tilsæt sukkeret til æggeblommerne og pisk til massen er flydende og næsten hvid (det hedder en æggesnaps).
    4.    Vask piskerisene og tør dem af.
    5.    Pisk æggehviderne til de er helt stive.
    6.    Tænd ovnen på 180 grader celsius.
    7.    Knus tvebakkerne ned i æggesnapsen.
    8.    Vend forsigtigt æggehviderne i tvebakkeblandingen med en dejskraber.
    9.    Hæld dejen i en smurt tærteform eller springform.
    10.  Bag kagen i 35 minutter.