Opskrift på tvebakkekage
Super simpel opskrift på en kage bestående af kun tre ingredienser: Tvebakker, æg og sukker.
Kagen er en god grundkage, man kan tilføje alle mulige ingredienser, f.eks.:
- Hakkede nødder
- Chokolade
- Rosiner
- Krydderier
Jeg har ofte tilsat hvid chokolade til dejen, men man kan også prøve med andre chokolader. Den er sikkert også god med karamel eller lakrids. Når vi fik den i min barndom, blev den altid serveret med creme fraiche og dåsefrugt, og det fungerer faktisk stadig, synes jeg.

Tvebakkekage
Ingredienser
- 16 stk. Tvebakker
- 4 stk. Æg
- 2 deciliter Sukker
Sådan gør du
- 1. Find to store skåle, et decilitermål, en dejskraber og en elpisker. 2. Del æggeblommer og – hvider og put dem i hver deres skål. 3. Tilsæt sukkeret til æggeblommerne og pisk til massen er flydende og næsten hvid (det hedder en æggesnaps). 4. Vask piskerisene og tør dem af. 5. Pisk æggehviderne til de er helt stive. 6. Tænd ovnen på 180 grader celsius. 7. Knus tvebakkerne ned i æggesnapsen. 8. Vend forsigtigt æggehviderne i tvebakkeblandingen med en dejskraber. 9. Hæld dejen i en smurt tærteform eller springform. 10. Bag kagen i 35 minutter.