Opskrift på tunmousse
Tunmousse går aldrig af mode. Det emmer måske lidt af typisk forret i et dansk forsamlingshus i 1980-1990’erne, men det er altså også en skøn “gammel” klassiker! Lidt ligesom rejecocktail.
Der er måske nogen derude, der husker tunmoussen som lidt træls eller kedelig, fordi den aaaaltid var på menuen – men der er jo ligesom en grund til, at den altid var der. Det smager jo helt forrygende godt! Og så er det noget, der klæder de fleste menuer, for eksempel som en forret til nytårsaften.
Der er lidt forskellige meninger om, hvordan en rigtig tunmousse skal være – om den skal laves med eller uden fløde, om der skal husblas i eller ej. Og så videre. Dette er min “fortolkning”, og den holder hele vejen!
Den er også rigtig lækker med et godt hjemmelavet flute til.
Tunmousse opskrift
Tunmousse
Ingredienser
- 2 dåse Tun Gerne den i vand
- 100 gram Smør Hvis man bruger tun i olie, er smøret ikke nødvendig
- 3 spsk. Creme Fraiche
- Salt til smag
- Peber til smag
- 1 Citron Til pynt og tilsmagning
- Dild Til pynt - kan undlades
- Agurk til pynt - kan undlades
Sådan gør du
- Kom tun, smør og creme fraiche i en skål og rør det hele godt sammen med en håndmixer.
- Smag det til med salt, peber og citronsaft.
- Hæld tunmoussen over i den ønskede form og sæt det på køl i minimum en time.
- Pynt tunmoussen af med citron og eventuelt dild, agurk - eller hvad der end giver mening for jer.