Opskrift på triple cooked pommes frites
Hjemmelavede pommes frites er perfekt som tilbehør til en god bøf med bearnaise – så her får du opskriften på de lækreste, håndskårne fritter.
Det er en opgave i sig selv at få fritterne sprøde på ydersiden og bløde på indersiden, men med denne version kommer du hurtigt et par skridt tættere på. Ved at give kartoflerne et opkog af flere omgange kommer du af med noget af al den stivelse, som kartoflerne indeholder.
Vær opmærksom på, at kartoflerne skal have god tid i frituren, før de får den ønskede sprøde overflade og stadigt bløde indre.

Triple cooked pommes frites
Ingredienser
- 6 stk. Bagekartofler
- 3 spsk. Eddike
- 1 liter Olie Smagsneutral
- Salt
Sådan gør du
- Vask kartoflerne godt og skær dem i stave med skræl på. Giv kartoflerne et kort opkog i vand med 1 spsk. eddike. . Hæld vandet fra, uden at kartoflerne bliver ødelagt. Gentag processen 2 gange, og tør det godt af med et viskestykke/køkkenerulle. Sæt dem på køl, gerne på frost hvis du har muligheden for det. Frituresteg kartoflerne lige før servering i 180 grader varm olie. De skal blive gyldne og det kan sagtens tage 8-12 minutter. Hvis du ikke bruger en frituregryde, så kan du tjekke oliens varme ved at stikke enden af en kartoffel ned i olien - hvis det bobler rundt om kartoflen, så er olien typisk varm nok. Drys med salt inden servering.